Η αλήθεια είναι, πως δεν είναι εύκολο να βγει κανείς δήμαρχος αν στις εκλογές έχει εξασφαλισμένους (;;;) τους ψηφοφόρους,  ενός κόμματος κι αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να εμφανίζονται «ανεξάρτητοι», χωρίς, βεβαίως να αρνούνται την κομματική στήριξη του πλέον συγγενούς κόμματος. Η περίπτωση της Δήμητρας Τσανάκα, είναι ιδιαίτερη, αφού από μόνη της η Νέας Δημοκρατία, χωρίς να το ζητήσει επίσημα η ίδια, της έδωσε τη στήριξή του για τις επόμενες εκλογές. Αν και ποτέ δεν αρνήθηκε την κομματική της ταυτότητα, η γενική εικόνα είναι ότι προσπαθεί στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής της ιδιότητας να λειτουργεί, χωρίς να εμφανίζεται κομματική, και καλά κάνει, αφού, άλλος είναι ο ρόλος των κομμάτων κι άλλος της Δημάρχου. Ο λαϊκός της χαρακτήρας, είναι αυτός που την κάνει να προσεγγίζει πολύ εύκολα ψηφοφόρους και από όλα τα άλλα κόμματα κι αυτό, προφανώς είναι το μυστικό της επιτυχίας της.

Η περίπτωση του Μάκη Παπαδόπουλου, είναι κι αυτή ιδιαίτερη, αφού προέρχεται από το ίδιο κόμμα με τον Θόδωρο Μουριάδη, (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), και οι δυο συνδυασμοί τους,  προσδοκούν να πάρουν όσο περισσότερες κομματικές ψήφους, στην μοιρασιά, των έτσι κι αλλιώς λιγοστών κεντροαριστερών ψήφων. Κατανοώντας ότι ο Θόδωρος Μουριάδης, έχει κομματικό προβάδισμα, από τον ίδιον, όπως αποδείχθηκε, με την ομόφωνη απόφαση των τοπικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, για τη στήριξή του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφέθηκε σε σπασμωδικές κινήσεις, ανεπίτρεπτες. Καθόλου, δεν μπήκε στον ανταγωνισμό διεκδίκησης της στήριξης του ΚΙΝΑΛ, γνωρίζοντας ότι θα χάσει από τον Θ. Μουριάδη. Η δικαιολογία ήταν, ότι τάχα, ως ανεξάρτητος, δεν πρέπει να επιζητεί τη στήριξη. Ωστόσο, παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, πήγε και τους ζήτησε, το κόμμα να μην δώσει τη στήριξη, ούτε στον Θόδωρο Μουριάδη… Το να ζητάς, να δοθεί η στήριξη σε σένα ή σε άλλον είναι θεμιτό. Το να ζητάς, όμως, να μην δοθεί στον αντίπαλό σου υποψήφιο, και να τους λες τι να μην κάνουν στο κόμμα τους, αυτό είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο. Με την κίνησή του αυτή, φαίνεται πως θύμωσε πολλά κομματικά στελέχη, του ΚΙΝΑΛ, τα οποία κατάφερε να στρέψει υπέρ της υποψηφιότητας του Θ. Μουριάδη, όπως αποδεικνύεται από την ομόφωνη απόφαση στήριξής του.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.