Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folk High School, πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ένα διήμερο γνωριμίας με φοιτητές και καθηγητές της μουσικής Jazz από την Σουηδία και την Ελλάδα.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Fridhems Folk High School διοργανώνουν ένα πρότυπο πρόγραμμα, με σκοπό την αλληλεπίδραση και την πολιτιστική και γνωστική ανταλλαγή μεταξύ Σουηδών και Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών. Για τρεις ημέρες, από 28 έως και 30 Νοεμβρίου 2019, θα συναντηθούν στην Καβάλα δύο ομάδες, για να εργαστούν με το μουσικό είδος της τζαζ. Οι δύο ομάδες, αποτελούμενη η κάθε μία από έξι (6) φοιτητές, θα εργαστούν υπό την εποπτεία των καθηγητών, Anders Vestergard, υποδιευθυντή στο Fridhems Folk High School, Δήμου Δημητριάδη, αναπληρωτή καθηγητή που διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και τον ελληνοσουηδό κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη, Andrea Hourdakis. Το πρότυπο αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια και μία συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Γιάννης Α. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η είσοδος ελεύθερη στο κοινό», αναφέρει δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.