«Έμπρακτη στήριξη στη νέα γενιά επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας, που θα στελεχώσει τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, παρέχει η Energean, η μόνη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, η οποία διαθέτει, συνολικά, 13 άδειες στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ειδικότερα, η Energean υποστήριξε, ως «χρυσός χορηγός», την πρώτη Petrochem Day, η οποία διοργανώθηκε από την Chemecon, Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει ως βάση φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Στην Petrochem Day, η οποία είχε ως στόχο οι νέοι χημικοί μηχανικοί και οι ενδιαφερόμενοι από σχετικούς κλάδους, να έρθουν πιο κοντά στις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου, αλλά και στην αγορά των πετρελαιοειδών, περισσότεροι από 200 φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις σχετικά με τον τομέα υδρογονανθράκων και να συζητήσουν με διακεκριμένους ομιλητές με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Εκ μέρους της Energean, ο τεχνικός σύμβουλος, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, παρουσίασε τα πετρελαϊκά συστήματα στη χώρα και τα ανάλογα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο διευθυντής υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος, Βασίλης Τσέτογλου, παρουσίασε τους κανόνες ασφαλείας και τις διαδικασίες εφαρμογής τους στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου και τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της Energean και να πληροφορηθούν τις δυνατότητες διενέργειας πρακτικής δίπλα στα στελέχη της εταιρείας, καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, με βάση την ειδικότητά τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικείωσης των εκκολαπτόμενων επιστημόνων με τις πραγματικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την παραγωγή πετρελαίου, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος: «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας», του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την ευθύνη του διευθυντή του προγράμματος, καθηγητή Παναγιώτη Γκλαβίνη, καθώς και της επίκουρου καθηγήτριας Θαλασσίων Κατασκευών, Εύας Λουκογεωργάκη.

Ακόμα, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή και διευθυντή Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης & Βιομηχανικής Οικολογίας, Γιώργο Γκαϊντατζή.

Στη ξενάγηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών συμμετείχαν οι: Βασίλης Τόμος, διευθυντής γεωτρήσεων, Νίκος Καρανάσος, προϊστάμενος λειτουργίας χερσαίων εγκαταστάσεων, Απόστολος Παπαδόπουλος, επόπτης λειτουργίας θαλασσίων εγκαταστάσεων, Σάββας Δημητριάδης, επόπτης λειτουργίας χερσαίων εγκαταστάσεων, Παναγιώτης Βέλκος, εργοδηγός ασφαλείας. Την ευθύνη της οργάνωσης των επισκέψεων είχε ο διευθυντής εγκαταστάσεων, Κώστας Ιωαννίδης». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της Energean Oil and Gas.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.