Με εξαιρετική επιτυχία, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, η «διπλή» συμμετοχή της Καβάλας στην τουριστική έκθεση Greek Travel Show και στο Healthy Life Festival, όπου μετείχαν με ειδικά σταντ το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και η δράση «Καβάλα Ιστορίες Γεύσεων» της «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος της επιχείρησης, Αναστασία Ιωσηφίδου, στην ομιλία της στο Tourism Market Forum, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκθέσεως και είχε θέμα τον εισερχόμενο τουρισμό από τις αγορές της Κίνας, της Ινδίας, της Αμερικής και της Κύπρου, παρουσίασε, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, την Καβάλα ως παράδειγμα καλής πρακτικής προσέγγισης των αγορών αυτών.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες των αγορών αυτών, οι οποίοι εξεδήλωσαν την έντονη επιθυμία τους να επισκεφθούν την Καβάλα και να συναντηθούν με παράγοντες και επαγγελματίες του τουρισμού του Δήμου.

Επίσης, η Α. Ιωσηφίδου συναντήθηκε με τον Τάσο Γούσιο, της Alpha Marketing και συζήτησαν για την πιστοποίηση των μονοπατιών του Δήμου Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής κατά το πρότυπο Leading Quality Trails-Best of Europe και την προώθηση τους στη γερμανική αγορά. Ο Τάσος Γούσιος, ο οποίος είναι και συνεργάτης της Γερμανικής Ομοσπονδίας Περιπατητών και του Wandermagazin, του μεγαλύτερου περιοδικού και portal για τον περιπατητικό τουρισμό στη Γερμανία, δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την Καβάλα και να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, τη σημαντικότητα αυτής της μορφής τουρισμού, που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή, χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος.

Στη διάρκεια της εκθέσεως έγινε ιδιαίτερη προβολή του 8ου Kavala Air Sea Show με γιγαντοαφίσα, που δέσποζε στο χώρο της εκθέσεως, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ από τα θεματικά στάντ του πηλοθεραπευτηρίου και του Kavala Tales of Taste, τα οποία διαχειρίζονταν η προϊσταμένη της διεύθυνσης πηλοθεραπευτηρίου, Κυριακή Γανίτου και η αρμόδια για τη δράση της διεύθυνσης πολιτιστικού τουρισμού, Καλλιόπη Κορόσογλου, δόθηκαν πληροφορίες και διανεμήθηκε υλικό της επιχείρησης και επαγγελματιών του Δήμου.

Τέλος, το περίπτερο της Καβάλας, το οποίο φέτος αποτελούσε μία ευρηματική τρισδιάστατη απεικόνιση της ιστοσελίδας visitkavala.gr, απέσπασε τον θαυμασμό των συνεκθετών και των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι συμφώνησαν ότι ο Δήμος Καβάλας, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει άλματα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.