Οι διακρίσεις για την Energean Oil and Gas και τα στελέχη της συνεχίστηκαν, καθώς κατέκτησαν και τα τρία βραβεία, στα οποία είχαν υποψηφιότητες, από το Oil and Gas Council. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Oil and Gas Council Awards of Excellence («βραβεία αριστείας»), που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Hilton Park Lane στο Λονδίνο, η Energean κέρδισε το βραβείο για τη «συμφωνία της χρονιάς» (Deal of the Year), που αφορά στην εισαγωγή της εταιρείας στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς και το βραβείο «εταιρεία πετρελαίου και αερίου της χρονιάς» (Oil & Gas Company of the Year), για κεφαλαιοποίηση έως 1 δις δολάρια. Επίσης, το βραβείο «διευθύνων σύμβουλος της χρονιάς» (Executive of the Year) κέρδισε ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, ο οποίος με αφορμή τις ξεχωριστές διακρίσεις δήλωσε τα εξής: «Η Energean είχε ένα καταπληκτικό 2018, που χαρακτηρίστηκε από σημαντικά γεγονότα. Την άντληση κεφαλαίων ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αγορές, τη μεγαλύτερη, εδώ και τέσσερα χρόνια, δημόσια εγγραφή εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Λονδίνο και την ένταξη της μετοχής στον δείκτη FTSE250, τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης για το ύψους ενός δισεκατομμυρίου εξακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων project της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ, παράλληλα με την εξασφάλιση δώδεκα συμβολαίων πώλησης τεσσάρων δισεκατομμυρίων διακοσίων εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου ετησίως, μέσω του μοναδικού FPSO, στην ανατολική Μεσόγειο, τη σταθερή ανά τρίμηνο αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα.

Μέσα σε δέκα χρόνια, δημιουργήσαμε εκ του μηδενός τετρακόσια εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα. Η Energean είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την κατάκτηση αυτών των βραβείων κύρους, που αποτελούν αναγνώριση των σημαντικών επιτευγμάτων αυτής της χρονιάς».

Για την κατάκτηση των βραβείων, η Energean είχε ανταγωνισμό από πολύ σημαντικά ονόματα στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς μεταξύ των υποψηφίων για τη «συμφωνία της χρονιάς», ήταν η ύψους 10 δις δολαρίων συμφωνία εξαγοράς των χερσαίων assets της BHP Biliton στις Η.Π.Α. από την BP, ενώ μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο «διευθύνων σύμβουλος της χρονιάς», ήταν η Katie Jackson της Shell, ο Patrick Pouyanne της Total, o Karl Johnny Hersvik της Aker BP, κ.ά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.