Η έκρυθμη κατάσταση στα Πετρέλαια Καβάλας, που «πυροδοτήθηκε» μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης των διοικητικών στελεχών του εργοστασίου, Βαγγέλη Παππά και Κώστα Ιωαννίδη, το περιστατικό με την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις, έχει και συνέχεια.

Η Energean, με νέο δελτίο Τύπου, αναφέρεται στην αντιδραστική στάση του σωματείου εργαζομένων, το οποίο εξακολουθεί να απαγορεύει την είσοδο διοικητικών στελεχών στο εργοστάσιο, αλλά και τις προσλήψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Η κατάληψη στις εγκαταστάσεις του «Πρίνου», από το σωματείο εργαζομένων, συνεχίζεται και, πλέον, εκτός από την διοικητική ομάδα, που δεν τής επιτρέπεται να μεταβεί στα γραφεία της και να ασκήσει την διοίκηση, μπλοκάρονται και οι προσλήψεις τις οποίες το ίδιο το σωματείο έχει ζητήσει! Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, τέσσερις νέοι συνάδελφοι που έχουν επιλεγεί για να καλύψουν θέσεις που κενώθηκαν μετά την πρόσφατη εθελουσία έξοδο, μετέβησαν στο εργοστάσιο ΣΙΓΜΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την πρόσληψή τους. Ωστόσο, στην πύλη του εργοστασίου ενημερώθηκαν ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ασφαλής η λειτουργία του εργοστασίου!

Δηλαδή, το σωματείο εργαζομένων που έχει ζητήσει πιεστικά την πραγματοποίηση προσλήψεων για την κάλυψη κενών, αρνείται τώρα την πρόσβαση των νεοπροσλαμβανόμενων στις εγκαταστάσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επικαλείται και λόγους ασφαλείας, την ώρα που διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη της Καβάλας, μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και μέσω δηλώσεων του προέδρου του κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ότι το εργοστάσιο λειτουργεί υπό ασφαλείς συνθήκες!

Σημειώνεται ότι, οι τέσσερις νεοπροσλαμβανόμενοι συνάδελφοι έχουν επιλεγεί μέσα από τις καθιερωμένες συστηματικές διαδικασίες προσλήψεων, οι οποίες είχαν εξελιχθεί όσο την διεύθυνση των εγκαταστάσεων στην Καβάλα είχαν ακόμα οι Βαγγέλης Παππάς και Κώστας Ιωαννίδης.

Η Energean αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους νέους συναδέλφους, για το ότι η πρώτη τους εμπειρία από τον νέο εργασιακό τους χώρο προφανώς ήταν απογοητευτική και, σίγουρα, τελείως διαφορετική από τα όνειρά τους για το ξεκίνημα της νέας τους πορείας, αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Και με την ευκαιρία, επαναλαμβάνει ότι, είναι ρητές οι εντολές της εταιρείας προς όλους τους εμπλεκόμενους στην καθημερινότητα του «Πρίνου», για το ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων όσο η νόμιμη διοίκηση είναι αποκλεισμένη από την πρόσβαση στον εργασιακό της χώρο και δεν τής επιτρέπεται να ασκεί την διοίκηση των εγκαταστάσεων από τα μέλη του σωματείου που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη. Για την κατάσταση που επικρατεί, η Energean, ως διαχειριστής των εγκαταστάσεων του ελληνικού Δημοσίου, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ομαλότητα και να επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του «Πρίνου» με ασφάλεια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.