Δάνειο 90,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια τράπεζα), σύναψε η Energean. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το δάνειο θα χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, κυρίως για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον», αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη των άλλων κοιτασμάτων του «Πρίνου», ενώ θα υποστηρίξει τόσο τις ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης, όσο και επενδύσεις στις υποδομές του συγκροτήματος του «Πρίνου». Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, θα δώσει δουλειές στις υπηρεσίες γεώτρησης, στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και στις προμήθειες αγαθών, ενώ θα υποστηρίξει και το εισόδημα των τοπικών κοινωνιών μέσα στις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, διευθύνουσα σύμβουλος και country manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η νέα μας συνεργασία με την TEAEΠ, είναι καθοριστική για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κοιτάσματος «Έψιλον», η οποία θα παρατείνει την ζωή της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια. Η σύναψη του δανείου αναδεικνύει και την εμπιστοσύνη του τραπεζικού τομέα σε καλά δομημένα και ρεαλιστικά επενδυτικά σχέδια. Στόχος της Energean είναι, εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων του κόλπου της Καβάλας, να καταστεί ο «Πρίνος» σε βιομηχανικό συγκρότημα με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Ο πρόεδρος της «Παρευξείνιας τράπεζας», Ντμίτρι Πάνκιν, είπε τα ακόλουθα: «Μετά την επιτυχή έναρξη της συνεργασίας μας το 2018, η συνεχιζόμενη στήριξη της «Παρευξείνιας τράπεζας» προς την Energean, αναδεικνύει την δέσμευσή μας να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους της, που θα οδηγήσουν την χώρα σε μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, θα συμβάλουν στην αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων και στην ανάπτυξη των εξαγωγών στην περιοχή. Η συνεργασία αυτή, θα έχει σημαντική αναπτυξιακή και οικονομική επίδραση σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η επιχειρηματική δραστηριότητα προσπαθεί να ανακάμψει από την παγκόσμια πανδημία. Επιπλέον, δεσμευόμαστε στην προώθηση ανανεώσιμων και καθαρότερων πηγών ενέργειας και πιστεύουμε ότι η συνετή χρήση ορυκτών καυσίμων, βάσει υψηλών προτύπων απόδοσης και μετριασμού της ρύπανσης, παραμένει βασικό στοιχείο για την διασφάλιση της μετάβασης σε πράσινη παραγωγή ενέργειας».

Η Energean εκτιμά ότι, η παραγωγή από τις κάθετες γεωτρήσεις του κοιτάσματος «Έψιλον», μέσω της καινούργιας εξέδρας «Λάμδα», θα αρχίσει στην διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.