Energean: Μηδενικά ατυχήματα επί δύο χρόνια στην Ελλάδα

0

Με αφορμή την ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, η Energean εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οι άριστες επιδόσεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Energean για την Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία τιμάται στις 28 Απριλίου σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο όμιλος της Energean συμπλήρωσε στην διάρκεια του 2020 πάνω από 12 εκατομμύρια εργατοώρες χωρίς κάποιο ατύχημα που θα απαιτούσε την αποχώρηση του εργαζομένου από την εργασία του (Lost Time Injury) σε όλες τις περιοχές και τις δραστηριότητες ανά τον κόσμο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ιδιαίτερα απαιτητική κατασκευή του FPSO “Energean Power” που άρχισε σε ναυπηγείο της Κίνας και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 90% σε ναυπηγείο της Σιγκαπούρης, στην οποία κατά περιόδους έχουν απασχοληθεί ακόμα και περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι ημερησίως.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, αυτό το διάστημα συμπληρώνονται δύο χρόνια χωρίς ατύχημα στις θαλάσσιες εξέδρες του «Πρίνου», τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης Καβάλας και τα γραφεία της Αθήνας για τους εργαζόμενους της Energean, καθώς και για το εργολαβικό προσωπικό. Η τάση παραμένει σταθερά πτωτική, παρά το γεγονός ότι στην περίοδο 2015-2019 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο γεωτρητικό πρόγραμμα στην ιστορία του «Πρίνου» με την εκτέλεση 10 παρεμβάσεων σε γεωτρήσεις και την διάνοιξη τριών νέων γεωτρήσεων στο κοίτασμα «Έψιλον». Παράλληλα, η Energean έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης και μετάδοσης της πανδημίας COVID-19 σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε όλες τις χώρες που ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Με αφορμή τον διεθνή εορτασμό της Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, ο Βασίλης Τσέτογλου, διευθυντής υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής: «Η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας ήταν, είναι και θα παραμείνει, αδιαπραγμάτευτη για την Energean και τους εργαζόμενούς της και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη με την σταθερά πτωτική τάση στην εκδήλωση ατυχημάτων από την ανάληψη της διαχείρισης και, από το 2013, της διοίκησης του συγκροτήματος του «Πρίνου» από την Energean. Ανάλογες ήταν και οι επιδόσεις της Energean στην πρόληψη κατά της πανδημίας COVID-19 και την υπεύθυνη και εύστοχη αντιμετώπιση των μεμονωμένων περιστατικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει διασπορά και να μην διακοπεί η λειτουργία εγκαταστάσεων και γραφείων. Παράλληλα, υλοποιήθηκε μία σειρά προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, που στόχευσαν στην διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε ο αναγκαστικός εγκλεισμός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεσμευόμαστε ότι, αυτές οι επιδόσεις θα είναι ο οδηγός της πολιτικής μας στον κρίσιμο αυτό τομέα και στο μέλλον, σε κάθε περιοχή που η Energean είναι παρούσα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.