Δυναμικά, όπως αρμόζει στη διοργάνωση, άρχισε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στην παλιά πόλη της Καβάλας, το έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis. Η οδός Θεοδώρου Πουλίδου κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ στην κεντρική σκηνή, στην πλατεία Μοχάμετ Άλι, έγινε η επίσημη έναρξη. Δυναμική ήταν και η παρουσία των μουσικών σχημάτων που «άνοιξαν την αυλαία» στο φρούριο.

Οι συναυλίες είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του φεστιβάλ, που έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Είναι εκπληκτικό πως μπορεί να «παντρευτεί» η ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον «σκληρό» ήχο της rock, ακόμα και της hard rock, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα, όπως το κλαρίνο, η γκάιντα, το νταούλι και η λύρα! Ένα χαρακτηριστικό δείγμα έδωσαν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC και οι Villagers of Ioannina City, που πειραματίζονται στο είδος αυτό με επιτυχία.

Το έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis αποκτά κάθε έτος όλο και περισσότερους φίλους απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Αυτό το φεστιβάλ έχει πάρει άλλες διαστάσεις», είπε ο επικεφαλής του σχήματος ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC. Το Cosmopolis δημιουργήθηκε για τον κόσμο και ο κόσμος είναι η δύναμη του. Τα καλύτερα (της γιορτής) έπονται! Ραντεβού στην παλιά πόλη της Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.