Από την αναβίωση της διοργάνωσης, δεν είδαμε τόσο κόσμο σε συναυλία του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis, όσο συγκέντρωσε ο Alpha Blondy, ο δημοφιλής αφρικανός τραγουδιστής της reggae μουσικής, το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019. Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία του Goran Bregovic (σ.σ. όχι εμείς δυστυχώς), λένε πως είχε ανάλογη προσέλευση κοινού. Λίγη ώρα μετά τον Mad Professor και πριν τον Alpha Blondy μόνο 50 εισιτήρια παρέμεναν στην είσοδο διαθέσιμα, τα οποία και πρέπει να δόθηκαν στους τελευταίους θεατές!

Η ουσία είναι, ότι με τις συμμετοχές τέτοιου βεληνεκούς καλλιτεχνών, το Cosmopolis έχει εκτοξευθεί! Έχει υπερβεί τα όρια ενός τοπικού πολιτιστικού γεγονότος και συγκαταλέγεται στα μαζικότερα φεστιβάλ του είδους διεθνώς. Ευχόμαστε να συνεχίσει την πορεία αυτή, διότι κάνει υπερήφανους τους διοργανωτές, αλλά και τους Καβαλιώτες.

Η συναυλία του Alpha Blondy και του μουσικού σχήματος Solar System συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης και όσοι την είδαν πρόσθεσαν μία εμπειρία ζωής. Η μουσική reggae έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα και αποδείχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στο φρούριο της Καβάλας. Παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζουμε Έλληνες καλλιτέχνες, που είναι ακτιβιστές της ειρήνης, όπως ο Ιβοριανός Alpha Blondy, ο οποίος έκανε και «κήρυγμα» στη συναυλία του.

Επίσης, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στο θέατρο του Ακοντίσματος, πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα», της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, στο οποίο χόρεψαν τα συγκροτήματα των χωρών του Cosmopolis. Η «αυλαία πέφτει», για μία ακόμα πετυχημένη διοργάνωση, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στην παλιά πόλη της Καβάλας. Με πυροτεχνήματα και μία νέα δυναμική μουσική βραδιά με τους Rumjacks και το σχήμα Skatalites. Ανανεώνουμε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2020!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.