Μετά την επιτυχία που σημείωσε, πέρυσι, ο πιλοτικός αγώνας Brevet Philippi, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανέλαβε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του 1ου διεθνή ποδηλατικού γύρου, με την τεχνική υποστήριξη του συλλόγου της Καβάλας «Κύκλοτρον». «Η δράση διοργανώνεται στα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece», αναφέρει το δελτίο Τύπου της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», που είχε την ιδέα διεξαγωγής του αγώνα. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «Σκοπός της ποδηλατικής αυτής διοργάνωσης, είναι η γνωριμία με μία συγκεκριμένη περιοχή, τους ανθρώπους της και το φυσικό της περιβάλλον. Η διαδρομή, μήκους 210 χιλιομέτρων, διασχίζει είκοσι οικισμούς και επτά Δήμους (Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης).

Δεν έχει τόσο σημασία ο συναγωνισμός μεταξύ των αθλητών, όσο η συμμετοχή και η εμπειρία! Κάθε συμμετέχων, καλείται να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε τουλάχιστον δεκατρείς ώρες, ενώ δεν τηρείται σειρά κατάταξης.

Ο αγώνας Brevet Philippi αποτελεί μία μοναδική διοργάνωση, καθώς δίνει την ευκαιρία στους αθλητές και τους συνοδούς τους, να περιδιαβούν στην ιστορική περιοχή από τους αρχαίους Φιλίππους μέχρι την Αμφίπολη, η οποία πέρα της αρχαιολογικής σημασίας, διακρίνεται και για το φυσικό κάλλος της. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου στις 21 Οκτωβρίου του 42 π.Χ. διεξήχθη η περίφημη μάχη, που επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, θα διασχίσουν χωριά της Δράμας και του νοτιοανατολικού τμήματος του Νομού Σερρών μέχρι την ιστορική Αμφίπολη και, περνώντας μέσα από την Ελευθερούπολη, θα τερματίσουν στις Κρηνίδες, όπου θα τους περιμένει μία λιτή, πλην ωραία, τελετή λήξης.

Το Brevet Philippi έχει σκοπό, ακόμα, να συμπληρώσει τα διεθνή χαρακτηριστικά που λείπουν σήμερα από την περιοχή των Φιλίππων, η οποία αποτέλεσε κέντρο πολιτισμού και σημείο συνάντησης, αλλά και συγκρούσεων, εθνών και θρησκειών, για τουλάχιστον πέντε αιώνες. Με αίσθημα σεβασμού, αλλά και με ενθουσιασμό, η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», με την αγαστή αρωγή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και των τοπικών αρχών, επιδίδεται σε ένα ευγενή αγώνα, για την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξή της στο επίπεδο που της αξίζει.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τη δράση αυτή και να επιδείξει, για άλλη μια φορά, το αίσθημα φιλοξενίας που διακρίνει την ιδιαίτερη ταυτότητά της. Η ενίσχυση της διοργάνωσης με εθελοντές, για την άψογη διεξαγωγή της, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά και όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στον αγώνα, μπορούν να επισκεφθούν, για περισσότερες πληροφορίες, την ιστοσελίδα: http://www.brevetphilippi.com. Το 1ο διεθνές Brevet Philippi υποστηρίζεται από χορηγούς απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.