• Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, όπως διαβάσαμε, δέχτηκε κριτική, γιατί επέτρεψε την ανάρτηση πανό της ομάδας εθελοντών νέων Action Team, με σκοπό την προβολή της δράσης που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο (σ.σ. αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου), σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση μαθητών για την κλιματική αλλαγή. «Επέτρεψα στα παιδιά της Action Team να αναρτήσουν τα πανό τους, επειδή επρόκειτο για μία δράση που έλαβε παγκόσμια διάσταση από την μαθητική κοινότητα», απάντησε ο δήμαρχος.
  • Πριν μερικές ημέρες, ο δήμαρχος συνεχάρη την Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, γιατί δέχτηκε να μη ρυπαίνει (οπτικά) την πόλη με μπάνερ για τον νυχτερινό αγώνα δρόμου Kavala Night City Run. Παρέστη, μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου για την προβολή του αγώνα, λέγοντας ότι κάνει εξαίρεση στην απόφαση που πήρε να μην εμφανίζεται συχνά σε συνεντεύξεις Τύπου. Θεωρούμε δικαιολογημένη την κριτική που δέχτηκε ο Θ. Μουριάδης, από συμπολίτες, γιατί επέτρεψε στην ομάδα Action Team να αναρτήσει τα πανό, διότι παραβαίνει την αρχή της ισότητας απέναντι στους υπόλοιπους συλλόγους, που επίσης προσφέρουν εθελοντικό έργο και διοργανώνουν σημαντικές δράσεις. Η πραγματοποίηση του διημέρου εθελοντικής προσφοράς αίματος, από τον τοπικό σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος, δεν είναι σημαντική δράση; Θα δώσει ο δήμαρχος την άδεια στον σύλλογο, να αναρτήσει πανό στον δημοτικό κήπο ενόψει του ερχόμενου διημέρου;
  • Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, επίσης, για να προβάλλει τον νυχτερινό αγώνα δρόμου, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο και έδωσε συνέντευξη Τύπου. Μπορούσαν και τα μέλη της Action Team να καλέσουν τα Μέσα Ενημέρωσης και να μιλήσουν για την πρωτοβουλία τους, ώστε να ενημερωθούν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες.
  • Δεν θα επεκταθούμε στην επιλογή του χώρου όπου αναρτήθηκαν τα πανό, δηλαδή στους ιστούς που γίνεται η έπαρση των ελληνικών σημαιών στις εθνικές επετείους και μπροστά από το ηρώο και το Δημαρχείο της πόλης! Ούτε στο γεγονός, ότι ο Δήμος Καβάλας διέθεσε το καλαθοφόρο όχημα, για να αναρτηθούν τα πανό μιας ομάδας εθελοντών.
  • Εκείνο που μας ενόχλησε περισσότερο είναι, ότι γίνεται προσπάθεια από τη συγκεκριμένη ομάδα, να υποβαθμιστεί η προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Καβάλας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων-ανακύκλωση, καταγράφοντας συνεχή πρόοδο. Δυστυχώς, η πρώην αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία εκπροσώπησε τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο» στη δράση της ομάδας Action Team, δεν μίλησε για την αδειοδότηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων επέκτασής του. Ούτε για τους κάδους που θα τοποθετηθούν, για τη συγκέντρωση των βιοαποδομίσημων υλικών (σ.σ. χρώματος καφέ), ούτε για την μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης. Και το σημαντικότερο, δεν αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο έργο κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) του δυτικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Κρίμα, φίλτατη Ευαγγελία, διότι πρόκειται για επιτεύγματα της δημοτικής αρχής που υπηρέτησες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.