Οι άστατες καιρικές συνθήκες, δεν εμπόδισαν την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος παγκορασίδων-παμπαίδων (Α) την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 στο δημοτικό στάδιο Καβάλας, «Ανθή Καραγιάννη», με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων της δεύτερης ημέρας. Οι αγώνες στέφθηκαν από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αφού το ζητούμενο στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες, είναι ο αριθμός των συμμετοχών.

Από πλευράς σωματείων του Νομού Καβάλας, ωστόσο, οι συμμετοχές αθλητριών και αθλητών ήταν περιορισμένες. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις σημείωσαν οι αθλητές του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού «Φίλιππος», Γιάννης Καριωτίδης και Μιχάλης Παρσαλίδης. Ο πρώτος, με άλμα στα 13 μέτρα και 13 εκατοστά, κατέλαβε την 1η θέση στο αγώνισμα του άλματος τριπλούν παμπαίδων (Α). Ο νεαρός Καβαλιώτης τριπλουνίστας, μάλιστα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια του, αφού προηγήθηκαν δύο άλματα που μετρήθηκαν, αντίστοιχα, 12.79μ. και 12.90μ. και τρία συνεχόμενα άκυρα! Ο Μ. Παρσαλίδης κατέκτησε την 1η θέση, επίσης, στο δρόμο 3.000 μέτρων με επίδοση 9:50:87.

Ακόμα, τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Αναστάσιος-Εμμανουήλ Παντέλης και η Ναταλία Χουβαρδά, του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.)., αγωνίστηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων 100 μέτρων με εμπόδια παμπαίδων και 80 μέτρων παγκορασίδων καταλαμβάνοντας, αντίστοιχα, την 4η και την 8η θέση, ενώ στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ300 μέτρα, η ομάδα παμπαίδων (Α) του Ο.Κ.Α. «Φίλιππος», με τους: Β. Παπάζογλου, Π. Παπαδόπουλο, Β. Τσαλμά, Σ. Λαλίκο, τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο: 2:40:37.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του ελληνικού γκραν πρι, με την ονομασία «¨Δαβιτζόγλεια», στον οποίο θα αγωνιστούν αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.