Με μεγάλο αριθμό συμμετοχών και φέτος, περισσότερες από χίλιες, ο νυχτερινός αγώνας δρόμου μέσα στην πόλη της Καβάλας, θα στείλει το μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου και της εθελοντικής προσφοράς. «Είναι η έκτη χρονιά που «βάζουμε σε κίνηση» την πόλη. Φέτος, ο αγώνας είναι τριπλός. Πέντε χιλιομέτρων, δέκα χιλιομέτρων και κατά του παιδικού καρκίνου. Θα έχουμε μαζί μας τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με στόχο να ενισχύσουμε την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Θα υπάρχουν ειδικοί συνεργάτες του συλλόγου, για να συλλέξουν δείγματα σάλιου. Προσπαθούμε να προάγουμε τον μαζικό αθλητισμό, τον εθελοντισμό και παράλληλα να συμβάλλουμε στην καθαριότητα της πόλης. Ο δήμαρχος μάς πρότεινε να μην τοποθετήσουμε διαφημιστικά μπάνερ για τη διοργάνωση και το αποδεχτήκαμε με χαρά», είπε ο Θόδωρος Μήτρας, πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, που διοργανώνει τον νυχτερινό αγώνα, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια».

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο, εκτός από τον πρόεδρο της Λ.Φ.Κ. μίλησαν ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο νέος πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Λάζαρος Σαρηγιαννίδης. Ο δήμαρχος εξήρε τη δουλειά των μελών της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίζει τον νυχτερινό αγώνα δρόμου, γιατί αποτελεί σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός για την Καβάλα και γιατί η δημοτική αρχή θέλει να προβάλλει τη δική της στρατηγική για τον αθλητισμό.

Το βασικό στοιχείο της στρατηγικής αυτής, συμπλήρωσε ο Απ. Μουμτσάκης, είναι η αξιοκρατία και σημείωσε ότι: «Η διοργάνωση γράφει τη δική της ιστορία. Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση για συνεργασία». Ο Λ. Σαρηγιαννίδης, επίσης, έκανε μνεία για τον ιερό σκοπό που έχει ο φετινός αγώνας και προσκάλεσε τον δήμαρχο Καβάλας, να τρέξει κι εκείνος το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019! Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:30μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.