• Δεν υπάρχει λόγος, θεωρούμε, ο Χρήστος Ποτόλιας να ανησυχεί για την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην ελληνική και την τοπική κοινωνία, όσον αφορά την παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών. Εάν οι Έλληνες και οι Καβαλιώτες είχαν τέτοια αισθήματα, θα τα εκδήλωναν από την αρχή της προσφυγικής κρίσης.
  • Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί για τον ρόλο των ακραίων εθνικιστικών, ναζιστικών και φασιστικών ομάδων, γιατί αυτά που πρεσβεύουν, δεν έχουν απήχηση στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για μία «κουλτούρα» εντελώς ξένη προς το DNA του Έλληνα.
  • Όμως, θεωρούμε ότι η πρόταση της Τοπικής Οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την οποία εκπροσωπεί, να μεταφερθούν οι τριακόσιοι πρόσφυγες από το Εσκί Καπού σε ένα κτίριο μέσα στον αστικό ιστό, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητα της πόλης, η οποία δεν έχει επηρεαστεί, όλο αυτό τον καιρό, από την προσφυγική κρίση. Κι ας έχουν περάσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι.
  • Εάν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στον καταυλισμό, αυτά μπορούν να επιλυθούν, ώστε η διαμονή, η οποία πρέπει να είναι προσωρινή επαναλαμβάνουμε, των προσφύγων και ιδιαιτέρως των παιδιών, να είναι ανθρώπινη. Στο μέτρο του δυνατού, βεβαίως, διότι πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Όσον αφορά τη σίτιση, ο Δήμος Καβάλας, σύμφωνα με δήλωση της δημάρχου, θα συνδράμει στην προσπάθεια του ελληνικού στρατού, για να έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα οι μικρότεροι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόσφυγες.
  • Από κει και πέρα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ελληνικού στρατού, μπορούν να επισκεφθούν τον καταυλισμό και να εντοπίσουν τις αδυναμίες που πρέπει να βελτιωθούν. Κι αυτές θα φανούν στη διάρκεια της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας.
  • Επομένως, ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και προπαντός, ας δείξουμε όλοι, από τους απλούς πολίτες έως τους τοπικούς άρχοντες, μεγάλη υπευθυνότητα, όπως απαιτεί η διαχείριση μιας κρίσης.
  • Δεν χρειάζεται να υψώνουμε τους τόνους, να κινδυνολογούμε και να δημιουργούμε εντυπώσεις, γιατί αυτά προκαλούν αναστάτωση και αρνητική αντίδραση στην τοπική κοινωνία.
  • Γενικά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και οι εκπρόσωποι του, συνηθίζουν να έχουν υπεύθυνη στάση απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουν το ίδιο και με την προσφυγική κρίση, για να μην εξάψουν τα πνεύματα των λιγοστών ακραίων, που υπάρχουν σε όλες τις χώρες, τους λαούς και τις κοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.