Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, εισηγήθηκε την πώληση τριών οικοπέδων, δύο του Δήμου κι ενός της κοινωφελούς επιχείρησης, στην περιοχή της «Άσπρης Άμμου», με συνολική επιφάνεια πέντε στρεμμάτων, προκειμένου να ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων και δυναμικότητας 150 κλινών. «Ευελπιστούμε ότι η επένδυση αυτή θα προσελκύσει κι άλλες, ώστε να αλλάξει η εικόνα στην ανατολική πλευρά της πόλης. Είναι θετικό, ότι για πρώτη φορά υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή και την πόλη», ανέφερε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια». Η εισήγηση ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, παρά τις «ενστάσεις» που διατυπώθηκαν από τον Άρη Βέρρο, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» και η σημαντική αυτή απόφαση πήρε το δρόμο προς την υλοποίηση.

Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, επίσης, η Αν. Ιωσηφίδου έκανε μερικές ακόμα ευχάριστες ανακοινώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Εκτός από την έκταση των πέντε στρεμμάτων, είπε, η «Δημωφέλεια» θα εκμισθώσει 45 στρέμματα στη θέση «Σπαθιά» του Εσκί Καπού, στην οποία θα κατασκευαστεί δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων, με δυναμικότητα 400 κλίνες! Όπως ανέφερε, οι υποψήφιοι επενδυτές κατέθεσαν και εγγράφως το ενδιαφέρον τους, ωστόσο είναι πιθανό στους διαγωνισμούς που θα γίνουν, να συμμετέχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Η «Δημωφέλεια» έβαλε ορισμένους απαράβατους όρους για την παραχώρηση των εκτάσεων στο Εσκί Καπού. Ο κυριότερος είναι, οι επενδυτές να κατασκευάσουν ξενοδοχεία. Ακόμα, ζητάει το 50% του προσωπικού που θα εργαστεί στις δύο ξενοδοχειακές μονάδες, να προσληφθεί από την περιοχή. Ειδικότερα, για την επένδυση στα «Σπαθιά», θα εισπράττει το 2,5% του τζίρου της ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Η προσπάθεια της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, δεν περιορίζεται στις παραπάνω αποφάσεις. «Θα συνεχίσουμε με επενδύσεις και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επίσης, αναμένουμε την επίσκεψη εκπροσώπου ελληνοαμερικανικού Fund, ο οποίος θα έρθει στην Καβάλα, για να δει το παλιό νοσοκομείο και τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι», πρόσθεσε. Σχετικά με τα οικονομικά της κοινωφελούς επιχείρησης, τέλος, σχολίασε ότι στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν όλοι οι βασικοί στόχοι του σχεδιασμού, αλλά υπάρχει και ένα εύρωστο «ταμείο», για να γίνουν περαιτέρω αναπτυξιακά βήματα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.