Προσφυγική κρίση και καθημερινότητα στο Δήμο Καβάλας

0
  • Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας και νυν δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Νίκος Μαυρίδης, έκανε μία σημαντική παρατήρηση στην τελευταία συνεδρίαση, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, για τη σήμανση και την αρίθμηση των οδών στην πόλη της Καβάλας.
  • Παρά τις αλλαγές που έγιναν στις κατοικίες και στα καταστήματα, είπε, η αρίθμηση παραμένει ίδια εδώ και πενήντα έτη! Επίσης, σε κάποιους δρόμους, δεν υπάρχει η ονομασία στην αρχή και στο τέλος, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της πόλης από άλλες περιοχές, να μη γνωρίζουν που βρίσκονται.
  • Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σημείωσε ότι πρόκειται για φαινομενικά απλό, αλλά σοβαρό ζήτημα, που αφορά στην καθημερινότητα της πόλης. Τέτοια ζητήματα, πρόσθεσε, υπάρχουν αρκετά και ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να ασχοληθεί με όλα μαζί. Γι’ αυτό, θα γίνει ιεράρχηση και με το χρόνο θα επιλυθούν.
  • Το συγκεκριμένο, της αρίθμησης των κατοικιών, των καταστημάτων και της σήμανσης των οδών, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, αλλά θα τακτοποιηθεί, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.
  • Η δήμαρχος Καβάλας θα ταξιδέψει στην Αθήνα, προκειμένου να παραβρεθεί στη συνάντηση που θα γίνει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., με θέμα την παραχώρηση των χερσαίων ζωνών στους Δήμους που έχουν λιμάνια.
  • Άλλο ένα «ακανθώδες» πρόβλημα, το οποίο αφορά την ανάπτυξη των πόλεων. Στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, τις χερσαίες ζώνες διαχειρίζονται οι Οργανισμοί Λιμένων, στους οποίους το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. είναι ο μοναδικός μέτοχος.
  • Στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., επίσης, ανήκει και η ακτή της Καλαμίτσας, η οποία βρίσκεται στον «αέρα», όπως είπε η Δ. Τσανάκα προχθές στο δημοτικό συμβούλιο. Η παραχώρηση της ακτής στον Δήμο Καβάλας έληξε, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Οκτώβριο να έχει απώλεια εσόδων το δημοτικό ταμείο, λόγω της μη είσπραξης των μισθωμάτων και των τελών, από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Καλαμίτσα.
  • Μέσα σε αυτή την «παραζάλη» με την προσφυγική κρίση και τα διάφορα προβλήματα, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να προετοιμαστεί για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, που θα είναι μειωμένες, της νέας προγραμματικής περιόδου (νέου Ε.Σ.Π.Α.).
  • Οι Υπηρεσίες του πρέπει να ετοιμάσουν μελέτες έργων και προτάσεις, ώστε να υπάρχει ωριμότητα την ημέρα που θα ανακοινωθούν οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Είναι εύκολο να λέγεται ότι θα γίνουν μελέτες, αλλά στην πράξη απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που είναι επιφορτισμένοι με αρκετά θέματα. Όμως, η δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί και με το μέλλον του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.