Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δημοσιεύει στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης στη διάρκεια του μηνός Απριλίου του 2016 στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

α. Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημειώθηκαν 37 τροχαία ατυχήματα (έναντι 41 τον Απρίλιο του 2015). Ειδικότερα: 4 θανατηφόρα, 6 σοβαρά, 27 ελαφρά, με συνολικά 50 παθόντες (4 νεκρούς, 5 βαριά και 41 ελαφρά τραυματίες). Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων – δυστυχημάτων, ήταν: Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση σηματοδότη, η παραβίαση της προτεραιότητας, η παραβίαση σήμανσης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η απότομη και απερίσκεπτη διάσχιση οδοστρώματος, οι κακές καιρικές συνθήκες.

β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Απρίλιο του 2016, βεβαιώθηκαν 6.629 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.933 ήταν επικίνδυνες, ως ακολούθως: 134 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 1.243 για υπερβολική ταχύτητα, 100 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 175 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 147 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 61 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 16 για αντικανονικό προσπέρασμα, 14 για φθαρμένα ελαστικά, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς, 5 για παραβίαση προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.