Το «Πάρκο Φιλίππων» έρχεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χάρη στη συμβολική ποδηλατική διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί εντός επτά Δήμων των Νομών Καβάλας, Δράμας, Σερρών στις 19 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για το 3ο Brevet Φιλίππων (Brevet Philippi), που διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας «Κύκλοτρον», του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, της «Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας» και με τη συνδρομή φορέων και ιδιωτών χορηγών. «Όπως πέρυσι, η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες ποδηλάτες (και συνοδούς τους) απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα διατρέξουν συνολικά 210 χιλιόμετρα διασχίζοντας τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τερματισμό την πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων. Το 3ο Brevet διοργανώνεται στην επέτειο της ιστορικής μάχης των Φιλίππων (42 π.Χ.), που έκρινε την τύχη της Δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη και την πορεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, καθιστώντας την περιοχή των Φιλίππων επίκεντρο κοσμογονικών εξελίξεων στον αρχαίο κόσμο.

Η δράση Brevet Φιλίππων (Brevet Philippi) έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση.

Μέσω της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής, οι διοργανωτές στοχεύουν στην προβολή των Δήμων και των οικισμών του «Πάρκου Φιλίππων», αλλά και στη συμβολική σύνδεση των πιο σημαντικών αρχαιολογικών τόπων της περιοχής: των Φιλίππων (ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO) και της Αμφίπολης (που αναδεικνύεται ξανά πανελληνίως και διεθνώς, λόγω των πρόσφατων εκπληκτικών ευρημάτων στο λόφο Καστά).

Μέσω της διοργάνωσης υλοποιούνται δράσεις ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, της πόλης της Καβάλας και άλλων επιλεγμένων σημείων του «Πάρκου Φιλίππων» (π.χ. φαράγγι Αγγίτη, σπήλαιο Αλιστράτης, βαπτιστήριο Λυδίας κ.α.), καθώς και προβολής της πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της «καρδιάς» της ανατολικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και φορέων (Δήμοι, σύλλογοι, επιχειρήσεις, κάτοικοι οικισμών). Στη φετινή διοργάνωση, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν, μεταξύ άλλων, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την κωμόπολη Πρώτη Σερρών.

Η συνεισφορά συμμετοχής στο Brevet είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική διοργάνωση μέσω της ιστοσελίδας http://www.brevetphilippi.com, όπου μπορούν να βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, προσφερόμενες παράλληλες δραστηριότητες κ.ά.).

Για την άρτια διοργάνωση του φετινού Brevet Φιλίππων (Brevet Philippi) η ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» έχει την ενεργή συνεργασία των ποδηλατικών συλλόγων της Καβάλας και της Δράμας («Κύκλοτρον» Καβάλας και Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας), της «Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας», τη συμπαράσταση των Δήμων της περιοχής, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και δεκάδων εθελοντών. Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι τοπικές επιχειρήσεις: YIANNIS RESORT HOTEL-ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, «Τοπικά Προϊόντα Γης», PELAGOS APPARTMENTS ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ, Αρτοποιήματα Σκλαρής, Ξυλόφουρνος Ιωσηφίδη, Ζαχαροπλαστείο Παρφέ και Old-Town Roof-Garden Suite Καβάλα. Χορηγοί οπτικής επικοινωνίας είναι οι: Tooman.gr και Sociolus, ενώ χορηγοί επικοινωνίας: «Αδέσμευτη Θράκης», Army Voice, Dr@mania.gr, (εν)τυπάκι, Kavala Portal, Κ-ΤΥΠΟΣ, ΞΥΡΑΦΙ, Πρωινός Τύπος, ΡΑΔΙΟ Energy 96,6 fm. Προσεχώς θα ανακοινωθούν κι άλλες συνεργασίες της διοργάνωσης με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Γιάννη Γκίκα: 6945047925, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@brevetphilippi.com», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.