Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία, που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν στη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα (ένα θανατηφόρο, τέσσερα σοβαρά, είκοσι δύο ελαφρά) με 32 παθόντες (ένα νεκρό, τέσσερις βαριά τραυματίες και 27 ελαφρά τραυματίες). Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων ήταν: Η παραβίαση σημάνσεων, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η εσφαλμένη αποφευκτική ενέργεια και η απότομη και απερίσκεπτη διάσχιση οδοστρώματος.

β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών βεβαιώθηκαν 7.936 παραβάσεις, από τις οποίες οι 2.140 ήταν επικίνδυνες, ως ακολούθως: 185 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 1.310 για υπερβολική ταχύτητα, 141 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 57 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 184 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 122 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 79 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 10 για αντικανονικό προσπέρασμα, 42 για φθαρμένα ελαστικά, 7 για αντικανονικούς ελιγμούς, 3 για παραβίαση προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.