Να απολύσουν τους βρεφονηπιοκόμους που τους έχουν προσλάβει οι Δήμοι και να προσλάβουν νηπιαγωγούς, για να δημιουργήσουν δικό τους στρατό ψηφοφόρων, υποστήριξε φίλος, ότι θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να σημαίνει η υποχρεωτική εκπαίδευση σε κείνη την τρυφερή ηλικία, για δυο ολόκληρα χρόνια. Συμφωνούμε απόλυτα με τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, για το ζήτημα, αφού ακόμη και τα σημερινά ολιγομελή Νηπιαγωγεία λειτουργούν σε υπόγεια σχολείων και σχολικών συγκροτημάτων στην μεγάλη τους πλειοψηφία, τελείως ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν παιδιά και αναρωτιόμαστε που θα χωρέσουν όλα αυτά τα παιδιά (279 όπως τα υπολογίζουν) και σύμφωνα με όλους τους κανόνες λειτουργίας τέτοιων μονάδων.

Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, αφού μεγάλο ποσοστό των βρεφονηπιοκόμων που σήμερα εργάζονται, θα μείνουν άνεργες, κι όχι μόνο βρεφονηπιοκόμοι, αλλά και τραπεζοκόμοι, μάγειρες κλπ., θα χαθούν και τεράστια χρηματικά ποσά από το ΕΣΠΑ, από τα οποία πληρωνόταν τα δίδακτρα των Παιδικών Σταθμών.  Βέβαια, είναι πιά νόμος του κράτους και όσες περιοχές δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, θα ενταχθούν μέσα στα δυο επόμενα χρόνια και θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν την διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Τουλάχιστον, όμως, η πολιτεία, θα έπρεπε να προετοιμαστεί, κατάλληλα για την εφαρμογή του νόμου κι όχι ακολουθώντας το γνωμικό «βλέποντας και κάνοντας»!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.