-Κατά την άποψη μας, η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων στις Πρέσπες, το καλοκαίρι του 2018, έχει σκοπό να επισπευσθεί η ένταξη του γειτονικού κρατιδίου στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο σκέλος, δηλαδή η ένταξη στο ΝΑΤΟ, επιτεύχθηκε, ενώ οι πολιτικοί των δύο χωρών και των εταίρων, μας προετοιμάζουν και για το δεύτερο σκέλος. Για τη σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων, με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ, που έχει την οριακή εμπιστοσύνη των πολιτών, η συμμετοχή στους δύο συνασπισμούς, που έχουν πολιτικό και στρατιωτικό χαρακτήρα, είναι ζήτημα επιβίωσης, στην κυριολεξία, του κρατιδίου! Η οικονομία και η ασφάλεια του διακυβεύονται, στην κυριολεξία, από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια παραμένει ιδιαίτερα ρευστή και τα Σκόπια δέχονται έντονη πίεση από την Σερβία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Οι χώρες αυτές διαγκωνίζονται για να κυριαρχήσουν στην περιοχή προσαρτώντας εδάφη των μικρών προτεκτοράτων των Σκοπίων, του Κοσόβου και του Μαυροβουνίου, στα οποία οι πληθυσμοί είναι μικτοί.

-Για τον Ζόραν Ζάεφ είναι «εθνικός» στόχος να εντάξει τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, υψηλότερος από την αναγνώριση τους ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Γι’ αυτό και κατηγορείται από τα εθνικιστικά κόμματα, τα οποία είναι αδιάλλακτα και θεωρούν προδοσία τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζ. Ζάεφ προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα της ονομασίας («Βόρεια Μακεδονία») και να αναδείξει τα σημεία της συμφωνίας, τα οποία εξυπηρετούν την εθνικιστική προπαγάνδα.

-Θεωρούμε ότι, η συμφωνία των Πρεσπών δεν «έκλεισε» το ζήτημα της ειρήνης και ασφάλειας στα δυτικά Βαλκάνια, όπως υποστηρίζουν οι «πρωτεργάτες» στα Σκόπια και την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έγραψε και βιβλίο με τον τίτλο: «Η λογική της λύσης»! Ο αλυτρωτισμός είναι μία φωτιά που σιγοκαίει! Γίνεται αντιληπτό, από το βέτο που έβαλε η Βουλγαρία στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βούλγαροι δεν αναγνωρίζουν ότι οι Σκοπιανοί είναι «Μακεδόνες». Άλλωστε, το λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα είναι ένα αφήγημα των σλάβων (Ρώσων, Σέρβων) και των Βουλγάρων, για να πετύχουν την πολυπόθητη πρόσβαση στο Αιγαίο πέλαγος. Από την πρώτη ημέρα που εγκαταστάθηκαν στη βαλκανική χερσόνησο την μεσοβυζαντινή περίοδο (τον 7ο αιώνα μετά Χριστό), καταλαμβάνοντας εδάφη της τότε Βυζαντινής αυτοκρατορίας, τα οποία ανήκαν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και προηγουμένως στο αρχαίο ελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας, προσπαθούν να πετύχουν τον διακαή στόχο τους, είτε με τη βία, είτε με τη διεθνή προπαγάνδα.

-«Οι σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ εχθροί της χώρας (σ.σ. της Ελλάδας), ήταν πατριαρχικοί, δηλαδή υπέρ του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, πολέμησαν στο πλευρό μας ενάντια στου βουλγαρική κατοχή στον α΄ και τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο και δεν είχαμε κανένα λόγο να τους κάνουμε δικούς μας εχθρούς και φίλους όλων των άλλων», δήλωσε ο ανεκδιήγητος, Ν. Κοτζιάς!

-Καταρχάς, δεν υπάρχουν σλαβομακεδόνες. Υπήρχαν (και υπάρχουν) σλάβοι, που εγκαταστάθηκαν (με τη βία) στα εδάφη της βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπου πριν τη γέννηση του Χριστού κατοικούσαν οι υπήκοοι του αρχαίου ελληνικού Βασιλείου της Μακεδονίας. Το Βασίλειο αυτό διαλύθηκε και απορροφήθηκε από τρεις μελλοντικές αυτοκρατορίες. Την ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και την οθωμανική. Οι υπήκοοι του Βασιλείου μιλούσαν (και έγραφαν) την ελληνική γλώσσα. Η «μακεδονική» γλώσσα είναι κατασκεύασμα των σλάβων και των Βουλγάρων, που ερίζουν για την ανύπαρκτη «μακεδονική» εθνότητα. Χωρίς γλώσσα, δεν μπορεί να υπάρξει εθνότητα, άρα και (μακεδονικό) κράτος.

-Εάν η Ελλάδα συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πλαστή ονομασία της συμφωνίας των Πρεσπών, θα εξυπηρετήσει τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των συμμάχων και εταίρων, που δεν ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια. Ο Ζ. Ζάεφ δεν θα είναι πρωθυπουργός για πάντα, αλλά θα υπάρχουν πάντα οι πολιτικές δυνάμεις με τις αλυτρωτικές βλέψεις (απελευθέρωση των «Μακεδόνων» που ζούνε στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία και ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους της «Μακεδονίας») στα Σκόπια. Η ελληνική πλευρά πρέπει να πείσει τους συμμάχους και τους εταίρους, πως μπορεί να υπάρξει κράτος των Σκοπίων, χωρίς την πλαστογράφηση της ελληνικής ιστορίας, που υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

-Υ.Γ. «Η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη είχε το εξής πρόβλημα. Ο Βαρδάρης συνεχίζει στην Ελλάδα ως το ποτάμι Αξιός, που σημαίνει πως αν ονοματίσεις με το όνομα ενός ποταμού που ο μισός βρίσκεται στην Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσεις αλυτρωτισμούς», είπε ο ανόητος, Ν. Κοτζιάς! Κι είναι αυτό πρόβλημα; Θα (μετον)ονομάζατε τον ποταμό Αξιό, σε ποταμό «νότιο Βαρδάρη»! Ή τον ποταμό Βαρδάρη, σε «βόρειο Αξιό»! Αφού, η ονομασία «βόρεια Μακεδονία» είναι ασφαλής, γιατί η ονομασία «βόρειος Αξιός» να δημιουργεί αλυτρωτισμό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.