Το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου λιπασμάτων, που το τελευταίο διάστημα δέχονται ισχυρές πιέσεις από την εργοδοσία, για την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων τους. «Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που δεν λυγίζουν στις πιέσεις, ακόμα και τώρα που τους επιβλήθηκε αναγκαστική άδεια και στη συνέχεια 3μηνη διαθεσιμότητα. Ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα και της αντεπίθεσης είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, για να αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει από εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να βάλουμε τις βάσεις για να:
– Διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε τη συντονισμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο και μεγαλοεργοδοσία στα δικαιώματά μας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής.
– Μπλοκάρουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται και θα φέρει την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
Σήμερα χρειάζεται η ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλους τους χώρους και κλάδους. Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο που θα έχει στο στόχαστρό του τους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό (κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ε.Ε.,) σε ένα αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αγώνας για:
Μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους.
Αποκατάσταση των κατώτερων μισθών και μεροκάματων, μέσα από υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ως αφετηρία για περαιτέρω αυξήσεις σε κάθε κλάδο. Κατάργηση της διάκρισης για τους νέους.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με μισθούς και επιδόματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στα προ κρίσης επίπεδα. Αποκατάσταση του νομικού πλαισίου των Σ.Σ.Ε.
Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας και όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν αύξηση του ορίου των απολύσεων», αναφέρει ακόμα το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.