Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ (2019-1-EL01-ΚΑ201-062913), που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) με διάρκεια 2019-2021. Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: “Singing and Making Melody in your Heart”. Το πρόγραμμα είναι καλλιτεχνικού και μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, (ζωγραφικής και γλυπτικής), ημερίδες, συνέδρια, συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στην μουσική τέχνη, αλλά γενικότερα στην Ιστορία, την Φιλοσοφία, την θρησκευτική παράδοση κ.λπ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βασικό άξονα την μουσική και ευρύτερα την τέχνη, το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα. Ήταν η τελευταία συνάντηση των εταίρων, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως και τις 28 Ιουνίου 2022 στο Paredeς de Coura της Πορτογαλίας, καθώς το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σχολεία. Στην συνάντηση αυτή, οι εκπαιδευτικοί έκαναν την τελική αποτίμηση του προγράμματος, συγκεντρώνοντας αφενός τα ερωτηματολόγια με τις απαντήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε όλη την διάρκεια του εκπαιδευτικού σχεδίου και αφετέρου, μελετώντας τις επιμέρους αξιολογήσεις. Επίσης, κατά την διαμονή τους στην Πορτογαλία επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.