Η «οικογένεια» της Α.Ε. Καβάλας θρηνεί για τον θάνατο του Γιάννη Κανάκη

0

Το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε. Καβάλας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη, γιατί έχασε ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά κεφάλαιά της. Ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Κανάκης, που «σημάδεψε» τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες του συλλόγου, έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια. Ο Γιάννης Κανάκης γεννήθηκε στην Καβάλα στις 27 Αυγούστου 1927 και άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Α.Ε.Κ. Καβάλας, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Α.Ε.Κ. Αθηνών, στην οποία και διακρίθηκε αγωνιζόμενος από το 1949 έως και το 1960, όταν και «κρέμασε τα παπούτσια του» στη διάρκεια της πρώτης περιόδου του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής κατηγορίας, έχοντας σημειώσει το πρώτο τέρμα της Α.Ε.Κ. στη νικηφόρα «πρεμιέρα» με αντίπαλο την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς τον Νοέμβριο του 1959.

Ο Γιάννης Κανάκης αγωνίστηκε σε 172 επίσημους αγώνες και είχε σημειώσει 69 τέρματα. Ήταν το μεγάλο «αστέρι» του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’50 και αρχηγός της Α.Ε.Κ., ενώ αγωνίστηκε μία φορά με την εθνική ομάδα το 1951.

Από το 1955 αποτέλεσε «δίδυμο» με τον Κώστα Νεστορίδη και οι δύο άφησαν εποχή. Αργότερα, επί προεδρίας Λουκά Μπάρλου, ήταν έφορος της ομάδας που κατέκτησε το «νταμπλ» το 1978 και το πρωτάθλημα το 1979.

Το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε. Καβάλας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και όλοι όσοι υπηρετούν την μεγάλη «οικογένεια» της Α.Ε.Κ., δηλώνουν ότι θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.