Αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο αυτοδιοικητικός χάρτης του Δήμου Καβάλας, αφού 1,5 χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αρχίσουν οι ζυμώσεις στις διάφορες παρατάξεις. Η δήλωση του πρώην Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, ότι παραιτείται από την ηγεσία της παράταξής του, και από την διεκδίκηση στις επόμενες εκλογές του δημαρχιακού θώκου, έδωσε τη σήμα για την έναρξη ανακατατάξεων. Ήδη ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της παράταξης Ανοιχτή Πόλη», το ενδιαφέρον (και ΜΟΝΟ) του Θόδωρου Μουριάδη, να ηγηθεί της παράταξης τους και να διεκδικήσει εκλογικά τον Δήμο. Το ότι, δεν εκδήλωσε άλλος από την παράταξη το ενδιαφέρον του, δεν νομίζουμε ότι το θέμα κλείνει εδώ.

Γνωρίζουμε άλλους δύο της παράταξης που παλιότερα είχαν υπαινιχθεί το ενδιαφέρον τους. Αυτοί, ίσως θεώρησαν ότι είναι νωρίς και αποφάσισαν να δουν τις εξελίξεις πριν αναλάβουν δεσμεύσεις για διεκδίκηση της δημοτικής εξουσίας. Άλλωστε, όπως γράψαμε και ποιό πάνω, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο αυτοδιοικητικός χάρτης στον Δήμο Καβάλας θα διαφοροποιηθεί πάρα πολύ και πέρα από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη»… Ίσως και η διάλυση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και η δημιουργία νέας με άλλη επωνυμία από τον Θόδωρο Μουριάδη, ή όποιον άλλον αναλάβει ως αρχηγός της, να θεωρείται από πολλούς, όπως και από  μας, σχεδόν βέβαιη.

Ο Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε πως δεν έδωσε κανένα «δαχτυλίδι» σε κανέναν, απαντώντας σε δικά μας σχόλια, ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε, πως αυτό δεν έγινε με επίσημη δήλωσή του, ωστόσο, έγινε εδώ και καιρό, με διαρροές στον τύπο, με συζητήσεις ανάμεσα στους δυο άνδρες που κι αυτές διέρρεαν και με την μεθοδευμένη δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη, σε τοπική εφημερίδα, πως αν δεν θα είναι υποψήφιος ο Κωστής Σιμιτσής, θα ήθελε να ηγηθεί της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.