Ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Θάσου απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οι Σύλλογοι των εργαζομένων των Δήμων της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβήκαμε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 σε παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., που αποτελεί τον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας, σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, για την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα του έργου της μεταφοράς-μεταφόρτωσης των απορριμμάτων των Δήμων. Η παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων έγινε παρουσία και με την υποστήριξη του προέδρου της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., Νίκου Τράκα, χωρίς προηγούμενη πρόσκληση από πλευράς Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., αφού το επίσημο αίτημα των συλλόγων εργαζομένων για συνάντηση, που είχε αποσταλεί εδώ και έξι μήνες, αγνοήθηκε από πλευράς του φορέα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., μας ενημέρωσε ότι η απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού, ήταν της προηγούμενης γενικής συνέλευσης του φορέα και για το λόγο αυτό, δεν μπορούσε να αποφευχθεί και μεταξύ άλλων, είπε ότι ορισμένοι μόνο από τους Δήμους, δεν μπορούν να συνεχίσουν να επιτελούν το συγκεκριμένο μεταφορικό έργο. Επομένως, το γεγονός ότι ο διεθνής διαγωνισμός αφορά στην εκχώρηση του έργου για όλους τους Δήμους (ακόμα και γι’ αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν να το επιτελούν) και μάλιστα εκχωρώντας στους ιδιώτες και τα 32 κρατικά οχήματα που ανήκουν στη Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Από την πλευρά τους, ορισμένοι παριστάμενοι δήμαρχοι παραδέχθηκαν ότι, δεν γνώριζαν για τον διαγωνισμό και ότι με την εκχώρηση του έργου σε ιδιώτες, το κόστος για τους Δήμους θα αυξηθεί και θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους δημότες. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων προτείναμε:

1) Να αποσυρθεί ο διαγωνισμός, διότι το κόστος της εκχώρησης σε ιδιώτες του έργου μεταφοράς-μεταφόρτωσης των απορριμμάτων των Δήμων, είναι πολλαπλάσιο του υπάρχοντος και θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να καλυφθεί.

2) Παράλληλα, να αρχίσει μία νέα διαδικασία, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δήμαρχοι για το πραγματικό κόστος του έργου και να κληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, να καταθέσουν και να αναπτύξουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. 3) Μέχρι να βρεθεί η βέλτιστη λύση, να συνεχίσει το μεταφορικό έργο να προσφέρεται με το υφιστάμενο καθεστώς από τους Δήμους, που ούτως, ή άλλως, πρέπει να χρεώνουν το συγκεκριμένο κόστος στη Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., αρμοδιότητα της οποίας είναι η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ο πρόεδρος της Δ.Ι.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. δεσμεύθηκε, τελικά, ότι το θέμα θα συζητηθεί, με πλήρη απαρτία του διοικητικού συμβουλίου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση και θα κληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων των Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη στήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε κάθε ενέργεια της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και θα παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά σε κάθε απόφαση, η οποία επιβαρύνει και εναντιώνεται στα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων των Δήμων της Περιφέρειάς μας. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους ΖΗΤΑΜΕ από τη διοίκηση της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., να αποσύρει τη διακήρυξη που εκδόθηκε για την παραχώρηση των υπηρεσιών μεταφόρτωσης-μεταφοράς απορριμμάτων και να καθίσει στο τραπέζι μαζί μας, για μία εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων της Περιφέρειάς μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.