Η δημοτική παράταξη του Δήμου Καβάλας, «Ο Τόπος της Ζωής μας», εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μέχρι σήμερα, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας συμπεριφερόταν στην τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις, δημόσια τουλάχιστον, τηρώντας το «γράμμα» του νόμου, όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους και δημιουργώντας, συγχρόνως, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Έτσι, πρώτα πήρε αποφάσεις για τους πεζόδρομους (και μετά τις «συζήτησε» με τις επιχειρήσεις), έτσι επέβαλε πρόστιμα διπλάσια και τριπλάσια σε όσους δεν είχαν άδεια για τραπεζοκαθίσματα (αν και η ίδια τους έδιωχνε όταν πήγαιναν να πληρώσουν και τώρα τους καλεί να τα «σβήσει»), έτσι χαρακτήρισε δημόσια «μπαταχτσή» μεγάλη επιχείρηση της πόλης.

Εμείς είμαστε σταθερά υπέρ του να υπάρχει ευελιξία από την πλευρά του Δήμου στη διαχείριση των υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων, χωρίς όμως αυτό να γίνεται σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών και των γενικών αρχών της διαφάνειας και της ισότιμης μεταχείρισης. Δυστυχώς, έχουμε πρόσφατα γεγονότα που δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά για πρακτικές «ειδικής» μεταχείρισης, όπως:

 

– Για τη συγκεκριμένη μεγάλη επιχείρηση της Δημοτικής Αγοράς αποφασίστηκε μείωση ενοικίου κατά 20%, χωρίς να προσκομιστούν τα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής και παράλληλα γίνονται «διευκολύνσεις» στην καταβολή των οφειλόμενων ενοικίων.

– Για την προμήθεια ειδών για τη σίτιση και τη φροντίδα των προσφύγων έγιναν αγορές με απευθείας αναθέσεις, χωρίς να τηρηθούν διαδικασίες που διασφαλίζουν τις χαμηλότερες κατά το δυνατόν τιμές αγοράς, τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις.

 

Με όλα αυτά (και πολλά άλλα…), δίνεται η εντύπωση, ότι η δημοτική αρχή τηρεί τη νομιμότητα «όπως τη βολεύει» και συμπεριφέρεται με τον παραδοσιακό ρουσφετολογικό τρόπο, που δυστυχώς για χρόνια έχουμε υποστεί και «συνηθίσει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.