• Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μίλησε για την ύπαρξη ενός νέου επενδυτικού σχήματος, το οποίο θα αγοράσει τη βιομηχανία χημικών λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη και θα καταθέσει το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της εταιρείας. Όμως, πρόταση για τη ρύθμιση των υποχρεώσεων και των χρεών, κυρίως προς τη Δ.ΕΠ.Α., κατέθεσε και η σημερινή διοίκηση της βιομηχανίας. Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, το Δικαστήριο της Αθήνας δέχτηκε το αίτημα της ELFE, να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η πληρωμή του φυσικού αερίου που παρέχει η Δ.ΕΠ.Α. Τι θα αλλάξει, επομένως, με το νέο επενδυτικό σχήμα;
  • Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι μεθόδευσε την πώληση της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος εξώθησε μία μερίδα εργαζομένων να αποχωρήσουν από το εργοστάσιο, όταν αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
  • Έχουμε την εντύπωση, ότι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει κάτι ανάλογο επιχειρώντας να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη βιομηχανία. Το νέο επενδυτικό σχήμα θα «μονιμοποιήσει» τους πρώην απολυμένους, που επέστρεψαν στο εργοστάσιο μεν, ωστόσο δεν έχουν αντικείμενο εργασίας! Συγχρόνως, όταν λήξουν οι συμβάσεις των συναδέλφων τους, που προσελήφθησαν από το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, για να αντικατασταθούν από τους παλιότερους. «Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;», θα ρωτήσει κάποιος. Όχι, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ο στόχος είναι, να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου με όλους τους εργαζομένους και να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στα χρέη της βιομηχανίας.
  • Θεωρούμε πως δεν είναι τυχαία η ένταξη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της νομικής εκπροσώπου των πρώην απολυμένων της βιομηχανίας χημικών λιπασμάτων. Η συγκεκριμένη υποψήφια βουλευτής μπορεί, πλέον, να εκμεταλλευτεί και την πολιτική ιδιότητα, για να καταφερθεί εναντίον των «πολιτικών στηριγμάτων», όπως ισχυρίζεται, του «αφεντικού» των Λιπασμάτων.
  • Το αποτέλεσμα των προσεχών εθνικών εκλογών, θα κρίνει την εξέλιξη στη λιπασματοβιομηχανία, διότι η κατάσταση είναι «παγωμένη» μετά την επιστροφή των απολυμένων. Οι αντιμαχόμενες πλευρές τηρούν στάση αναμονής. Κατά την άποψη μας, υγιής επιχειρηματικότητα, δεν είναι η πολιτική επιβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε μία επιχείρηση. Μπορεί ο Α. Νεφελούδης να εγγυηθεί, στον Καβαλιώτικο λαό, ότι το νέο επενδυτικό σχήμα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Λιπάσματα, θα είναι καλύτερο από το σημερινό;
  • Ο κακός επιχειρηματίας θα είναι κακός με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και ο καλός επιχειρηματίας, δεν χρειάζεται τις «πλάτες» των πολιτικών, για να πετύχει. Για να «ανθίσει» η υγιής επιχειρηματικότητα, χρειάζεται ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον, το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα με ευθύνη των πολιτικών. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πέτυχε, μόνο, να επιστρέψουν οι απολυμένοι στο εργοστάσιο Λιπασμάτων, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να στηρίξει τον επιχειρηματία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.