Νέα «αιχμηρή» ανακοίνωση κατά της πλειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας εξέδωσε η Γραμματεία Νομού Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), η οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Η κατρακύλα του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι δεν έχει πάτο. Η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) επιβεβαίωσε ότι καλύτερο ντίλερ για τα συμφέροντά της, η μεγαλοεργοδοσία της περιοχής, δεν θα μπορούσε να βρει. Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Υ.Κ. Καβάλας επανέφεραν την πρόταση για την αλλαγή του καταστατικού, για να έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν πειθαρχικές κυρώσεις. Φυσικά, οι πειθαρχικές κυρώσεις δεν αφορούν τις δικές τους νοθείες, τις εκλογές σε σωματεία φαντάσματα που ψηφίζουν και τα δέντρα. Αφορούν τις προσπάθειές τους, να βάλουν εμπόδιο στη δράση συνδικαλιστών και σωματείων που παλεύουν ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα των ίδιων των εργαζομένων, απαλλαγμένο από εργατοπατέρες και τσιράκια. Γιατί, οι συνδικαλιστές αυτοί δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Τα σωματεία που τους εκλέγουν τα γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της Καβάλας, με διαδικασίες στο φως της μέρας. Γιατί αυτοί οι συνδικαλιστές, δεν ανέχονται το Ε.Υ.Κ. να είναι όμηρος στα συμφέροντα των αφεντικών και να βασιλεύει η νοθεία.

Δεν θα τους περάσει!!! Όπως και λίγους μήνες πριν, έτσι και τώρα, οι ίδιοι εργαζόμενοι, τα ίδια ταξικά σωματεία, θα απαντήσουν μαζικά με κινητοποιήσεις και θα τους χαλάσουν τα σχέδια.

Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Υ.Κ. είναι υπόλογη στους εργαζόμενους στην Καβάλα:

– Γιατί την ώρα που αρνούνται να συζητήσουν για το πώς θα οργανωθεί η απάντηση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επίθεση, αυτοί το μόνο που τους νοιάζει, είναι πως θα διασφαλίσουν τις καρέκλες τους. Την ίδια στιγμή που αυτοί χαρακτηρίζουν «παράτυπο» να συζητάς για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, χιλιάδες εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη και «οργώνουν» όλους τους χώρους δουλειάς, για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους. Βέβαια, η στάση τους αυτή είναι απόλυτα συντονισμένη με τη στάση της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της Γ.Σ.Σ.Ε. που δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιος λόγος για κήρυξη πανελλαδικής απεργίας συνεχίζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης για το «τέλος των μνημονίων» και για την «ανάπτυξη» που ήρθε, αλλά την είδαμε μόνο μέσα στις τσέπες των αφεντικών.

– Γιατί χωρίς ντροπή χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους στην περιοχή τεμπέληδες (δηλώσεις προέδρου Ε.Υ.Κ.), αγνοώντας ότι είναι χιλιάδες οι ντόπιοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εποχιακές δουλειές για 10-12 ώρες, ή και παραπάνω, για ψίχουλα και χωρίς δικαιώματα.

– Γιατί κάνουν γενικές συνελεύσεις με μπράβους, face control και ξύλο σε εκλεγμένους εκπροσώπους του Ε.Υ.Κ.

– Γιατί με εκβιασμούς από την εργοδοσία στήνουν νόθες εκλογές σωματείων εν κρυπτώ, για την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων στο Ε.Υ.Κ.

Φυσικά, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μία σφηκοφωλιά ξεπουλημένων που συνδιαλέγονται με την εργοδοσία, για να επιβάλουν τον νόμο του αφεντικού σε όλους τους χώρους δουλειάς με όρους και μεθόδους μαφίας. Τα ίδια κάνουν στα Εργατικά Κέντρα της Λαμίας, της Κατερίνης, κ.α. Όπως τα ίδια έκαναν στην Πάτρα, μέχρι που τα ταξικά σωματεία του Π.Α.ΜΕ., μαζί με όλα τα άλλα σωματεία των εργαζομένων που δεν ανέχονται άλλο τη σαπίλα, τους πέταξαν έξω από το εργατικό κέντρο Πάτρας. Οι εργαζόμενοι της περιοχής τους γνωρίζουν καλά.

Τα έργα και οι ημέρες τους είναι γνωστά και στις πέτρες, όπως λέει ο λαός και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Νομού, μόνο αποτροπιασμό και απέχθεια νιώθουν γι’ αυτούς. Είναι χαρακτηριστικός ο εκδιωγμός, πριν από μερικές μέρες, από τους εργαζόμενους στα θερμοκήπια Selecta Hellas του πρόεδρου του Ε.Υ.Κ. Ποδάρα και του συνταξιούχου, εδώ και πολλά χρόνια, «αιώνιου προέδρου», Τιάκα, αφού κλήθηκαν από την εργοδοσία να πλέξουν το εγκώμιό της στους εργαζόμενους και να «δικαιολογηθεί», με τη σφραγίδα του Ε.Υ.Κ., η πρόσφατη απόλυση συνδικαλίστριας.

Τονίζουμε, για ακόμα μία φορά, στους κυρίους της ΠΑΣΚΕ (συνταξιούχους και μη…), ότι στους εργαζόμενους και στα ταξικά τους σωματεία, ούτε τώρα, ούτε ποτέ, δεν πιάνουν οι απειλές και εκβιασμοί των εργοδοτών και των «συνεργατών» τους στο Ε.Υ.Κ. Κανένα πραγματικό σωματείο και κανένας τίμιος συνδικαλιστής, δεν μπορεί να ανέχεται μία τέτοια κατάσταση. Όποιοι νομίζανε ότι αυτή η κατάσταση σαπίλας και εκφυλισμού θα μπορέσει να διαιωνίζεται για πάντα, η πολύ πρόσφατη ιστορία τους διαψεύδει.

Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με αυτούς και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να τους απομονώσουν και να τους πετάξουν έξω από το Ε.Υ.Κ. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στα σωματεία που δεν είναι μόνο μία σφραγίδα, είναι ζωντανά και δρουν για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.