Όλο και περισσότεροι Καβαλιώτες προτιμούν για αναψυχή το αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

0
  • Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών επιλέγουν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» για την αναψυχή τους. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πηγαίνουν εκεί πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία βρίσκουν ένα ασφαλή χώρο για παιχνίδι.
  • Το γεγονός αυτό, κάνει πιο σημαντική την προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλαμίτσα. Γίνονται θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο θεωρούμε ότι χρειάζονται περισσότερα. Τόσο για την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου.
  • Είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί το χωμάτινο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και θεωρούμε ότι θα πάρει σειρά, μετά την παρέμβαση που δρομολογήθηκε στα γήπεδα αντισφαίρισης (τένις). Το γήπεδο ποδοσφαίρου, είναι η τελευταία υπαίθρια εγκατάσταση που έχει παραμείνει στην ίδια κατάσταση, από τότε που κατασκευάστηκε το αθλητικό κέντρο! Η ανακαίνιση του γηπέδου, θα ομορφύνει περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο και θα διευκολύνει τους συμπολίτες που αθλούνται εκεί, αλλά και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, που αναζητούν (εναγωνίως) χώρους για προπόνηση.
  • Από κει και πέρα, θεωρούμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη περιποίηση του πρασίνου. Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας μπορεί να κάνει «θαύμα» εάν ασχοληθεί. Τα παρτέρια μπροστά από το γυμναστήριο και στην κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου είναι πολύ φτωχά. Πρέπει να καθαριστούν από τα αγριόχορτα και τα απορρίμματα (που ρίχνουν μερικοί «πολιτισμένοι» συμπολίτες) και να φυτευτούν με καλλωπιστικά φυτά, όπως στα παρτέρια της πλατείας Ελευθερίας και στο κέντρο της πόλης.
  • Επίσης, είναι ανάγκη να «ξηλωθεί» η παλιά περίφραξη (επίσης από την εποχή που κατασκευάστηκε το αθλητικό κέντρο) και να αντικατασταθεί με καινούργια, πιο ισχυρή και καλαίσθητη. Σε κάποια σημεία είναι κατεστραμμένη και μπορούν να εισέλθουν στο χώρο περιθωριακά άτομα, τυχόν βάνδαλοι και αδέσποτα ζώα.
  • Μετά την ανακατασκευή της κεντρικής εισόδου, ακόμα, δεν έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες στο στέγαστρο της πύλης και μία επιγραφή με την ονομασία του αθλητικού κέντρου. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να τοποθετηθούν λαμπτήρες Led για εξοικονόμηση ενέργειας, με σκοπό την ενίσχυση του φωτισμού και μία φωτιζόμενη πινακίδα με την ονομασία.
  • Τέλος, είναι αναγκαίος ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κλειστού γυμναστηρίου, που έχει λερωθεί με άθλια συνθήματα και δήθεν σχέδια γκράφιτι. Ένα ακόμα δείγμα έλλειψης σεβασμού του δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου στην Ελλάδα.
  • Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει κι άλλες απαραίτητες εργασίες, οι οποίες θα εξωραΐσουν το μοναδικό οργανωμένο αθλητικό κέντρο της πόλης, το οποίο προσελκύει όλο και περισσότερους Καβαλιώτες που θέλουν να αθληθούν, να χαλαρώσουν από την έντονη καθημερινότητα και να παίξουν με τα παιδιά τους, μακριά από τα οχήματα και το τσιμέντο του αστικού περιβάλλοντος.
  • Είμαστε βέβαιοι, ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τα βήματα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα του Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.