Όλο και περισσότεροι Ε.Β.Ε. θέλουν να συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή

0

Συνοδευόμενος από τους δύο νομικούς συμβούλους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Νομού Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης, επισκέφτηκε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιουλίου 2014 τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) στην Καβάλα, προκειμένου να καταθέσει περισσότερες από τριακόσιες αιτήσεις για θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων συναδέλφων του.

«Βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014) εδώ, στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε. στην Καβάλα, με σκοπό να καταθέσουμε τις πρώτες αιτήσεις για τη θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων όλων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού, για να ζητήσουμε αναλυτική περιγραφή των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη διαγραφή των οφειλών της ιατρικής περίθαλψης των παλιότερων ετών», είπε και πρόσθεσε:

«Είτε επί της αρνητικής απάντησης, είτε επί της άρνησης της απάντησης του Ο.Α.Ε.Ε., αποφασίσαμε να προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια. Σήμερα θα καταθέσουμε τριακόσιες τριάντα επτά αιτήσεις.

Επειδή τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκα τηλεφωνήματα από συναδέλφους επαγγελματίες, που ζήτησαν να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, θέλω να πω ότι, θα ήταν άδικο γι’ αυτούς που ήταν εμπρόθεσμοι να δοθεί παράταση.

Όμως, έπειτα από συνεννόηση με τους νομικούς μας συμβούλους, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μία δεύτερη ομάδα συγκεντρώνοντας πενήντα αιτήσεις. Μακάρι ο αριθμός των ενδιαφερομένων να είναι μεγαλύτερος.

Στην περίπτωση αυτή, θα συγκεντρώνουμε κάθε φορά πενήντα αιτήσεις και θα τις καταθέτουμε έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το κόστος της υποβολής θα είναι το ίδιο, δηλαδή ενενήντα ευρώ».

Εφόσον η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. αρνηθεί να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασφάλισης, ή δεν απαντήσει στις αιτήσεις, η Ο.Ε.Β.Ε. Νομού Καβάλας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας, αρχικά, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και εν συνεχεία ομαδική αγωγή.

Τότε, η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το συντομότερο σε έξι μήνες, όπως ανέφερε ένας εκ των δύο νομικών συμβούλων της Ο.Ε.Β.Ε. Νομού Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.