• Γιατί πρέπει η Καβάλα να διοργανώσει ένα μεγάλο καρναβάλι και μάλιστα θαλάσσιο, την ίδια περίοδο με τη διεξαγωγή του δημοφιλούς καρναβαλιού στη γειτονική πόλη της Ξάνθης;
  • Γιατί θα προσφέρει πολλά πράγματα στην πόλη και κοινωνικά και πολιτιστικά και οικονομικά και τουριστικά. Γιατί, είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει τον τουρισμό εκείνη την περίοδο, δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας και μέλος της Οργάνωσης Action Team, Νίκος Βουγιούκας.
  • Το καρναβάλι της Ξάνθης βοηθάει τον τουρισμό και στην Καβάλα εκείνη την περίοδο, αφού τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν υψηλές πληρότητες. Αρκετοί επισκέπτες του καρναβαλιού, μάλιστα, προτιμούν να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Καβάλας, για να δούνε και τις δύο πόλεις σ’ ένα Σαββατοκύριακο.
  • Επίσης, στην Καβάλα πραγματοποιείται μία εξαιρετική διοργάνωση αποκριάτικου χρώματος και χαρακτήρα, η «αλφαβητοπαρέλαση», η οποία προηγείται χρονικά του καρναβαλιού στην Ξάνθη και προσελκύει πολύ κόσμο. Φέτος, μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων, για να κρατήσει τους επισκέπτες του καρναβαλιού της Ξάνθης, που διαμένουν στα ξενοδοχεία της Καβάλας, Οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, όπως και το καρναβάλι στην Ξάνθη, αλλά θα γίνουν, αν όλα κυλήσουν ομαλά, του χρόνου.
  • Όπως αντιλαμβάνεστε, καρντάσια, δεν φαίνεται αναγκαίο, για τον τουρισμό, ένα μεγάλο καρναβάλι στην Καβάλα. Κι όταν λέμε θαλάσσιο καρναβάλι τι εννοούμε; Θα γίνεται παρέλαση μέσα στη θάλασσα; Με πλωτά «άρματα», που θα έχουν πάνω τους καρναβαλιστές; Και ποιοι θα συγκροτήσουν τα πληρώματα; Έχετε την εντύπωση, καρντάσια, ότι αυτή η διοργάνωση θα μπορέσει να καθιερωθεί και να ανταγωνιστεί το καρναβάλι της Ξάνθης;
  • Προτείνω στους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την «αλφαβητοπαρέλαση», που είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα και τις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου και τα οφέλη για την αγορά και την οικονομία θα είναι περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.