Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι δουλειά έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, να συζητάει και μάλιστα να βγάζει και ψηφίσματα, για τις σχέσεις εργαζομένων με μια ιδιωτική επιχείρηση, όπως είναι η ENERGEAN. Και θα το καταλαβαίναμε, αν γινόταν κάτι σημαντικό, ίσως κάποια αδικία, κάποια παρανομία σε βάρος των εργαζομένων ή της τοπικής κοινωνίας. Η εταιρεία ξεκαθάρισε πως λόγω των οικονομικών συγκυριών και των μειωμένων τιμών πετρελαίου, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά της και ζήτησε να δηλώσουν, όσοι εργαζόμενοι θέλουν οικειοθελή αποχώρηση, παίρνοντας αποζημίωση μέχρι 120.000 ευρώ. Κανέναν δεν έδιωξε κανέναν δεν απέλυσε, αν και θα μπορούσε να το κάνει, να απολύουν σταδιακά, απολύοντας όσους επιτρέπει ο νόμος.

Κανείς, βέβαια δεν θέλει να μειώνονται οι θέσεις εργασίας, στον τόπο μας, όσο ακριβά κι αν πληρωθεί η κάθε αποχώρηση. Οι επιχειρήσεις όμως, δεν μπορούν να συνεχίζουν, χωρίς να παίρνουν μέτρα, αν έχουν ζημιές. Σε προηγούμενο σημείωμά μας, γράψαμε τα σχετικά στοιχεία που οδήγησαν την ENERGEAN, στην απόφαση να ζητήσει εθελοντική αποχώρηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, πάρθηκε απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος, χωρίς να έχει καμιά τέτοια αρμοδιότητα το σώμα, το οποίο ήταν (αλήθεια) πολύ ήπιο και που στην ουσία ζητούσε η εταιρία …να το ξανασκεφτεί! Λέτε, να μην το σκέφτηκε πολύ, πριν αποφασίσει την εθελούσια έξοδο; Έπρεπε οι 19 από τους 41 δημοτικοί σύμβουλοι να της το συστήσουν;;; Οι 9 από τους παρόντες δ.σ. ψήφισαν αρνητικά για την έκδοση ψηφίσματος, ενώ ανάμεσα σ’ αυτούς που το υπερψήφισαν ήταν και ο Βαγγέλης Παππάς. Βέβαια, θέλησε να δικαιολογηθεί στη συνεδρίαση, και είπε πως, είναι μεν Διευθυντής (στο τμήμα της πρώην Kavala Oil), αλλά δεν εκπροσωπεί την εταιρεία (;;; sic) και θεωρεί ότι πρέπει να συμβάλει, στο να βρεθούν λύσεις αποδεκτές και από την εργοδοσία και από τους εργαζόμενους. Κάτι σαν ειρηνευτική παρέμβαση, θα μπορούσαμε να πούμε, αν και δεν υπάρχει απ’ όσο ξέρουμε, κανένας πόλεμος, για να συμβάλει στην ειρήνευση! Θα μπορούσε ίσως, αν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, όπως έκαναν τόσοι άλλοι, και να αφήσει τους υπόλοιπους να αποφασίσουν.

Ο λαϊκισμός, ήταν κατά την άποψή μας, το κίνητρο για την έκδοση ψηφίσματος και τίποτε άλλο. Από τους λίγους που δεν απουσίασαν, (στρίβεις δια του αρραβώνος) και τόλμησαν να ψηφίσουν αρνητικά, ήταν η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο Γιώργος Γραμμένος και η Αναστασία Ιωσηφίδου και μπράβο τους. Ανερμήνευτη για μας, παραμένει η στάση του Μπάμπη Δράκου, που υπερψήφισε το …ψήφισμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.