Χωρίς τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί τελικώς το διεθνές συνέδριο μοτοσυκλετιστών στην Καβάλα στις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού που πραγματοποιείται κάθε χρονιά σε άλλη χώρα, ανέλαβε φέτος να πραγματοποιήσει η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤ.Ο.Ε.) στην Καβάλα.

Ο Καβαλιώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΜΟΤ.Ο.Ε.), Στέλιος Κορέλης πολλές φορές έδειξε ότι από τη θέση του προσπαθεί να προβάλει την περιοχή της Καβάλας και της Θάσου με ότι μέσα διαθέτει και να προσελκύσει επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, την Ευρώπη και αυτή τη φορά από ολόκληρο τον πλανήτη. Μετά από μεγάλο αγώνα πριν από ένα περίπου χρόνο η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος διεκδίκησε το συγκεκριμένο συνέδριο και κατάφερε να το κερδίσει και να πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα, στην Καβάλα.

Συνέδριο FIM 02

Στο περσινό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα με εκατοντάδες συνέδρους, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του στην Καβάλα και από τότε ο Στέλιος Κορέλης και ο επίσης Καβαλιώτης, υπεύθυνος θεμάτων τουρισμού Παναγιώτης Καλαϊτζής ξεκίνησαν να οργανώνονται για να πραγματοποιήσουν μια άρτια εκδήλωση, ισάξια αν όχι καλύτερη από τις 19 προηγούμενες.

Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν για στήριξη και βοήθεια στους τοπικούς φορείς ουκ ολίγες φορές, οι οποίοι παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις, μέχρι σήμερα δε βοήθησαν σχεδόν σε τίποτα!

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς οι συμμετέχοντες είναι σε μεγάλο βαθμό εξέχουσες προσωπικότητες. Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας κ. Vito Ippolito, o Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Nasser Khalifa Al Atya, ο Πρόεδρος της FIM-Europe Δρ. Wolfgang Srb, ο Αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής & Πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Jean-Pierre Mougin και άλλοι.

Συνέδριο FIM 03

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συνεδριάζουν οι Επιτροπές Οδικής Ασφάλειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Νομολογίας, Αγώνων, Ιατρικής, Κλασσικής Μοτοσυκλέτας, Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων όπως αναφέρεται σε επιστολή της ΜΟΤ.Ο.Ε. προς την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Επίσης, να σημειώσουμε ότι με αφορμή το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας που απαρτίζεται από τις περί την Μεσόγειο Ευρωπαϊκές, Ασιατικές και Αφρικανικές Ομοσπονδίες.

Ο αριθμός των συνέδρων ξεπερνάει τους 175, γεγονός που συνεπάγεται πολλαπλάσιους επισκέπτες για την περιοχή, ενώ φημολογείται ότι θα βρεθούν για να χαιρετήσουν το συνέδριο και περισσότεροι από ένας εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.