Χωρίς πολυδύναμο ιατρείο και φέτος το καλοκαίρι η «Τούζλα»

0

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το πολυδύναμο ιατρείο στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα). Αν και είναι αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων εδώ και αρκετά χρόνια, η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε ένα τόπο με αυξημένο τουρισμό τους θερινούς μήνες και αναπτυσσόμενο οικιστικά, παραμένει ζητούμενο.

Το αγροτικό ιατρείο που λειτουργεί στην περιοχή, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ντόπιων και των παραθεριστών, ενώ λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από την πόλη της Καβάλας και το νοσοκομείο, καθίσταται δύσκολη η εξυπηρέτηση των εκτάκτων περιστατικών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Τα τελευταία χρόνια, επίσης, παρατηρείται αύξηση και στο μόνιμο πληθυσμό, αφού κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται καινούργιες κατοικίες. Η αύξηση, λοιπόν, του αριθμού των κατοίκων επιβάλλει την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών για την ποιότητα ζωής τους.

Ήδη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη η γραφειοκρατική διαδικασία για τα έργα υποδομής που αφορούν στη διαχείριση των λυμάτων (βιολογικοί καθαρισμοί, δίκτυα αποχέτευσης).

Ωστόσο, το πολυδύναμο ιατρείο στην παραλία Οφρυνίου, το οποίο θα εξυπηρετεί και τη γύρω περιοχή, δεν θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2014, είπε ο δήμαρχος, αλλά χωρίς να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σε ποια φάση βρίσκεται το έργο.

Σχετικά με το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου, επίσης, ανακοίνωσε ένα άλλο σημαντικό έργο. Την υδροδότηση των παραθαλάσσιων οικισμών της δημοτικής ενότητας Ελευθερών από τον χείμαρρο του Μαρμαρά.

Με το έργο αυτό, σημείωσε, που θα έχει προϋπολογισμό 12,6 εκατομμύρια ευρώ, θα εξασφαλιστεί η ύδρευση της περιοχής, με νερό καλής ποιότητας, για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.