Γιορτάζει σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και του ευχόμαστε μακροημέρευση, να έχει και να μας δίνει την ευλογία του Θεού. Και είναι τελείως συμπτωματικό το γεγονός ότι αναφέρεται η στήλη σε δυο διαδοχικά σημειώματα σε κείνον. Και θα γράφαμε και δεύτερο σημείωμα ακόμη κι αν δεν ήταν σήμερα η γιορτή του, δεδομένου ότι το πρώτο μας σημείωμα, προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Το σημείωμα της περασμένης Παρασκευής, το διάβασαν αναγνώστες μας από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν γνώση προσώπων και πραγμάτων από την εκκλησιαστική ζωή της συμπρωτεύουσας και με τους οποίους συναντήθηκε ο γράφων για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Το πρώτο πράγμα που μας είπαν είναι, πως συμφωνούν απόλυτα μαζί μας, με όσα γράψαμε για τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο και μας έδωσαν πληροφορίες τις οποίες θέλουμε να σας μεταφέρουμε.

Μας είπαν, πως ως Αρχιμανδρίτης, επελέγη ως Πρωτοσύγκελος της Θεσσαλονίκης από τον Μητροπολίτη ΄κ. Άνθιμο, λόγω του ήπιου χαρακτήρα του, της πνευματικότητάς του και της έλλειψης οποιασδήποτε προσωπικής φιλοδοξίας του. Με την επιλογή του αυτή, κατασίγασε τις διεκδικήσεις από άλλους Αρχιμανδρίτες που διεκδικούσαν το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου. Ακόμη, μας είπαν και ως Πρωτοσύγκελος, ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θα γινόταν κάποτε Επίσκοπος. Η ταπεινότητά του, κατά την άποψή μας, αποδεικνύεται και από τον τρόπο διαβίωσής του στη Θεσσαλονίκη. Στους Αγίους Αποστόλους, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα εντευκτήριο για τους νέους της ενορίας. Πίσω από αυτό υπάρχει ένα κουζινάκι και ένα μικρό δωματιάκι, με μια ντιβανοκασέλα, όπου κοιμόταν ο σημερινός Μητροπολίτης μας!!! Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης, έκανε μεγάλο αγώνα στην Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του Στέφανου στην Μητρόπολη Φιλίππων!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.