Χρονοβόρες οι διαδικασίες των διαγωνισμών, αλλά διαφανείς και φτηνότεροι…

0

Καταλαβαίνει ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ότι το έχει παρακάνει με τις αναθέσεις, που στην ουσία πάνε να αντικαταστήσουν με διάφορα τερτίπια τους διαγωνισμούς και έσπευσε χθες να τονίσει τις δυσκολίες και την καθυστέρηση που καμιά φορά υπάρχουν, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Σίγουρα, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμαρχος να δώσει μια δουλειά σε συγκεκριμένο εργολήπτη και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε έκπτωση στην αρχική τιμή. Το δύσκολο, αλλά τελικά κερδοφόρο για τον Δήμο, είναι με διαφανείς διαδικασίες, να κάνεις διαγωνισμό, να αναδειχθεί ο καλύτερος και ο συμφερότερος για το ταμείο του Δήμου ανάδοχος.

Αν θέλει ο Δήμος να διευκολύνει τους ανάδοχους να καταθέσουν τις προσφορές τους χωρίς λάθη, μπορεί εύκολα να το κάνει, αποφεύγοντας να βάζει διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, προσπαθώντας, ίσως, με τον τρόπο αυτό, να ευνοήσει τους δικούς του ενδιαφερομένους, στήνοντας τους όρους του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις δυνατότητες των ημετέρων. Όταν τους ζητάς, πεντακόσια χαρτιά σε προθεσμία δυο ημερών, είναι σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει παρανόηση, ή τυπικές ελλείψεις. Κρίθηκε άγονος, όπως είπε ο Κωστής Σιμιτσής, διαγωνισμός του Δήμου, αφού απορρίφθηκαν και οι έξη συμμετέχοντες, δεδομένου, όπως είπε, όλοι είχαν κάποιες ελλείψεις στα χαρτιά τους.

Κι όμως, δεν μπορεί και οι έξη να ήταν τελείως άχρηστοι. Άρα, λοιπόν, το πρόβλημα είναι στην διαδικασία και πουθενά αλλού. Βρήκε, δε την ευκαιρία, να καταλογίσει ευθύνες για την καθυστέρηση στην αντιπολίτευση, η οποία τον κατηγορεί ότι κάνει πάρα πολλά έργα με ανάθεση. Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει αναθέσεις. Εκλογές έρχονται και πρέπει να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την εξουσία που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.