Μας έκανε εντύπωση, πως βγήκε ξαφνικά από το πουθενά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, με μια τόσο επιθετική ανακοίνωση-απαίτηση, να γίνουν ορισμένα πράγματα, στα σχολεία του Δήμου και γύρω απ’ αυτά, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Κατ’ αρχήν, νομίζουμε, πως αν πραγματικά ενδιαφερόταν για όλα όσα αναφέρουν, θα έπρεπε να έρθουν σε επαφή, είτε με τη Δήμαρχο, είτε, με τους Προέδρους των σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Π. Πετρόπουλο και Περ. Τελίδη, πολύ νωρίτερα, ίσως από το τέλος Ιουνίου και να εκφράσουν τις απόψεις του, πράγμα που δεν έκαναν.

Ανακοίνωσή τους έχουμε να δούμε, εδώ και ένα χρόνο, τουλάχιστον και απορούμε, πως έτσι ξαφνικά τους ήρθε, να κάνουν τέτοια επίθεση στην δημοτική αρχή. Ακούσαμε την Πρόεδρο κ. Δρόσου, στο Seven new, να επαναλαμβάνει όσα έγραψαν στην ανακοίνωσή τους στο Σύλλογο. Της ζήτησε ο Γ. Χλώρος,  να πει κάποια σημαντικά προβλήματα που τυχόν έχει κάποιο σχολείο. Απάντησε ότι στο συγκρότημα του 22ου Δημοτικού και του 7ου Γυμνασίου, θα υπάρξει πρόβλημα θέρμανσης το χειμώνα γιατί ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για να επισκευάσει τα καλοριφέρ. Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πέτρος Πετρόπουλος δήλωσε πως έχει τακτικά επαφή με τους διευθυντές αυτών των σχολείων και κανείς δεν του είπε για ένα τέτοιο πρόβλημα. «Από σας μαθαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης εκεί». Η κ. Δρόσου, ρωτήθηκε, κατά τη συνομιλία της με τον Γ. Χλώρο, αν θα είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές. Γελώντας, όπως θα γελούσε το παιδάκι που το έπιασε ο μπαμπάς του να κάνει ζαβολιά, παραδέχθηκε ότι θα είναι υποψήφια, με τον Θ. Μουριάδη, όπως ήταν και στις προηγούμενες εκλογές με τον Κωστή Σιμιτσή.

Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι στόχος της ξαφνικής, άκαιρης και επιθετικής ανακοίνωσης, δεν ήταν η υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου Γονέων, αλλά η συμμετοχή της Προέδρου στο προεκλογικό παιχνίδι, εν όψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών. Εκμεταλλεύτηκε, δηλαδή, η κ. Δρόσου, τη θέση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, προκειμένου να επιτεθεί στη σημερινή δημοτική αρχή για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά και να βγει από την αφάνεια, μήπως και μαζέψει λίγα ψηφαλάκια για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μετά την αποκάλυψη αυτή, αν έχει έστω και ελάχιστη ευαισθησία, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της Προέδρου.

Να σημειώσουμε, ότι μπορεί το κείμενο να μην έχει υπογραφή, αλλά γνωρίζουμε ποιος το έγραψε και το έστειλε με την έγκρισή της, εκ μέρους του Συλλόγου. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο το κείμενο και η ίδια η γραφή, δείχνει σαφώς αυτόν που το έγραψε. Γνωστό δικηγόρο, μέλος της δημοτικής της παράταξης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.