• Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, ο επικεφαλής των συνδυασμών «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη» και «Σύγχρονος Δήμος», Θόδωρος Μουριάδης, ενημέρωσε τη δημοτική αρχή και προσωπικά τη δήμαρχο, ότι είναι στη διάθεσή της, για να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του στην κατασκευή στρατιωτικών γεφυρών. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι στα χρόνια που υπηρέτησε ως στέλεχος του Σώματος Μηχανικού κατασκεύασε πολλές γέφυρες τύπου Bailey, δηλαδή σαν αυτή που ζητάει ο Δήμος Καβάλας να κατασκευαστεί στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να αποκατασταθεί, προσωρινά, η ομαλή κίνηση των οχημάτων στο τμήμα που υπέστη σοβαρή ζημιά.
  • Πριν περάσουν μερικές ώρες, από το επαινετικό σχόλιο που γράψαμε για τη στάση του Θ. Μουριάδη, διαβάσαμε τις δηλώσεις που έκανε στον τοπικό Τύπο ο στενός συνεργάτης του και δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος, δυστυχώς, συναγωνίζεται στον λαϊκισμό τον Μάκη Παπαδόπουλο. Η περίπτωση της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, είπε, είναι χαρακτηριστική της ευθυνοφοβίας της δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Η Δήμητρα Τσανάκα, πρόσθεσε, αποποιήθηκε της «κυριότητας» της γέφυρας και άφησε να περάσουν τέσσερις μήνες, για να ανακοινώσει την απόφαση να ζητήσει τη συνδρομή του ελληνικού στρατού.
  • Ο Λεωνίδας Παππάς απουσίαζε από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν άκουσε τον επικεφαλής της παράταξης, Θ. Μουριάδη, να δηλώνει πως είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για την κατασκευή της στρατιωτικής γέφυρας, ούτε τη δήμαρχο να εξηγεί για ποιο λόγο «καθυστέρησε» να γνωστοποιήσει το αίτημα προς τον ελληνικό στρατό. Ωστόσο, βγήκε και άσκησε την κριτική του, η οποία, για μία ακόμα φορά, είναι άδικη και άστοχη!
  • Ποιες προτάσεις έκαναν ο Θ. Μουριάδης και ο Μάκης Παπαδόπουλος, που «ανάγκασαν» τη δήμαρχο να απευθυνθεί στον ελληνικό στρατό έπειτα από τέσσερις μήνες «απραξίας»; Λησμονεί ο Λ. Παππάς, ότι επί τέσσερις μήνες, η δημοτική αρχή και η δήμαρχος δεχόντουσαν τα «πυρά» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη ζημιά στη γέφυρα, αλλά καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε μέσα στην πόλη.
  • Επαναλαμβάνουμε, ότι είναι προς τιμήν του Θ. Μουριάδη, ότι προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή, αντί να κάνει στείρα αντιπολίτευση με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Είναι λυπηρό, ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα για τη λειτουργία της πόλης, να χρησιμοποιείται από ορισμένους ως ευκαιρία, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στην προεκλογική περίοδο. Ακόμα και να ηττηθεί στις εκλογές η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, το πρόβλημα θα παραμείνει και θα το διαχειριστεί κάποιος από αυτούς που σήμερα μιλάνε εκ του ασφαλούς και στερούνται σοβαρότητας.
  • Διότι, μπορούσε κάλλιστα η δημοτική αρχή να εφαρμόσει αμέσως μία από τις «λύσεις» που ακούστηκαν, όπως η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, η καθαίρεση του πεζοδρομίου για την αμφιδρόμηση της παλιάς οδού, την κυκλοφορία μόνο Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων κ.λπ. Αίφνης, κάποιοι έγιναν, αρχικά, ειδικοί στις γέφυρες και στη συνέχεια συγκοινωνιολόγοι. Ο Δήμος Καβάλας, όμως, δεν διαθέτει ειδικούς μηχανικούς στις γέφυρες, ούτε συγκοινωνιολόγους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.