• Ανανεωμένο κατά το ήμισυ, είναι το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Επίσης, σημειώνει ότι: «ηχηρή έκπληξη είναι η υποψηφιότητα της δικηγόρου-εργατολόγου, Τάνιας Ελευθεριάδου, το όνομα της οποίας είναι συνυφασμένο με τον αγώνα των απολυμένων της Β.Φ.Λ.».
  • Το δικό μας, πρώτο, σχόλιο είναι, ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα» των τριών εν ενεργεία βουλευτών, Δημήτρη (Τάκη) Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίου, εκτός κι αν δήλωναν κάτι τέτοιο στο κόμμα.
  • Τα τρία νέα πρόσωπα είναι οι: Παναγιώτης Νεστορίδης, Αθηνά Παναγιωτίδου, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Οι δύο πρώτοι συμμετείχαν στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα, που στηρίχθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο Π. Νεστορίδης έλαβε 126 σταυρούς προτίμησης και η Αθ. Παναγιωτίδου 135! Κι ερωτούμε το εξής. Με τις επιδόσεις αυτές ευελπιστούν ότι θα εκλεγούν βουλευτές στις 7 Ιουλίου 2019;
  • Η Τάνια Ελευθεριάδου διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Καβάλας, για ένα «φεγγάρι», την τελευταία περίοδο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (2006-2010). Μάλιστα, δεν εξελέγη απευθείας, αλλά ως επιλαχούσα αντικατέστησε τον Δημήτρη Παπουτσή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας, που παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος βουλευτής Νομού Καβάλας με το Πα.Σο.Κ.
  • Φαίνεται ότι θα «ποντάρει» στις ψήφους των πρώην απολυμένων της βιομηχανίας χημικών λιπασμάτων, των οποίων ήταν η νομική σύμβουλος και εκπρόσωπος στις δίκες με αντίπαλο τη διοίκηση της βιομηχανίας. Κατά την άποψη μας, αυτή η σύνδεση με τον αγώνα των απολυμένων, δεν αποτελεί εχέγγυο για είσοδο στο Κοινοβούλιο. Μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα εκλέξει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τέσσερις βουλευτές, τότε θα είναι η τέταρτη στη σειρά που θα εκλεγεί. Αλλά, ακόμα και την περίοδο που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν στα «ντουζένια» του εκλογικά, το έτος 2015, δεν κατάφερε να εκλέξει τέσσερις βουλευτές!
  • Σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 7 Ιουλίου 2019, θεωρούμε ότι δεν θα αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός εδρών, δηλαδή τρεις για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μία για τη Νέα Δημοκρατία. Εάν επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε να πετύχει το «απόλυτο» και να πάρει τις τέσσερις έδρες, είτε να παραμείνει το 3-1, αλλά από την ανάποδη. Τότε, από το ψηφοδέλτιο του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. θα εκλεγεί, πιστεύουμε, ο Δ. Εμμανουηλίδης.
  • Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του «Κινήματος Αλλαγής», ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπουτσή και τις υπόλοιπες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν οι: Κώστας Παπακοσμάς, Τάσος Τσαλδαρίδης, Κώστας Μαντέχος, Μαρία Τσουρή, Παναγιώτα Τσαρδακλή. Ο στόχος του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως δήλωσε το τοπικό στέλεχος, Σάββας Κοσμίδης, είναι η κατάληψη της 3ης θέσης στις εθνικές εκλογές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.