• Μόνο ακαδημαϊκά δεν είναι τα κριτήρια που γίνονται οι επαφές και τελικά οι συμφωνίες, για τη συνένωση ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Διαβάστε το σχόλιο του αντιπρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θανάση Μητρόπουλου, για την επιθυμία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, να συμμετέχει στη συνεργασία μεταξύ Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας και Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος είπε ότι: «Συζήτησε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δεν ευόδωσε αυτή η συζήτηση. Το ίδιο με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου! (το θαυμαστικό είναι δικό μου). Κι αφού έκανε ένα μεγάλο γύρο (συζητήσεων), κατέληξε να δει τι μπορεί να κάνει με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που ήταν αρχικά να συνενωθεί». Δηλαδή, καρντάσια, ότι και όποιον κάτσει!
  • Αυτό θα πει όραμα και σχέδιο! Τι θα κερδίσω, τι θα κερδίσεις, τι θα κερδίσουμε (συμφωνία win-win, που είπε το καρντάσι ο Δημήτρης Μπαντέκας, πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης). Και ο Γαβρόγλου (υπουργός Παιδείας) σε ρόλο συντονιστή των «παζαριών» μεταξύ των ακαδημαϊκών κοινοτήτων!
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχεί η πρυτανική αρχή του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τη «σφήνα» του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στη συμφωνία με το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο λαός μας λέει ότι: «Χίλιοι καλοί χωράνε!». Θα «χαλάσει τη συνταγή» η εμπλοκή του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης;
  • Εντάξει, θα υποχρεωθούν οι ακαδημαϊκές κοινότητες να κάνουν νέο κύκλο συζητήσεων για τα τεχνικά ζητήματα της συνεργασίας και είναι αλήθεια, ότι έως τον Σεπτέμβριο 2018 το χρονικό περιθώριο είναι στενό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη, αν και εκτιμώ ότι άργησαν τα καρντάσια του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.