Χίλια νοικοκυριά, 44 επιχειρήσεις και 19 σχολεία, συμμετέχουν στον «μαραθώνιο ανακύκλωσης» του Δήμου Καβάλας

0

O Δήμος Καβάλας, με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης, έθεσε σε λειτουργία, πριν από τρεις μήνες, τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το ενδιαφέρον των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων, ήταν μεγάλο και ενθαρρυντικό. Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες επιβραβεύονται με σημαντικές προφορές των τοπικών επιχειρήσεων, στις οποίες παρέχεται δωρεάν προβολή των υπηρεσιών και αγαθών τους, ενισχύοντας, έτσι, την τοπική οικονομία! Η πορεία του προγράμματος διαγράφεται ως εξής:

-1.000 και πλέον νοικοκυριά είναι ενεργά μέλη στην πλατφόρμα.

-44 τοπικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει 76 προσφορές σε είδη/υπηρεσίες εστίασης, μόδας, ομορφιάς, σπιτιού, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.

-19 δημοτικά σχολεία συμμετέχουν στον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε ανακύκλωση».

Στον μαραθώνιο ανακύκλωσης, που άρχισε πριν από τρεις εβδομάδες, συμμετέχουν 2.532 μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανακυκλώνουν χωριστά ρεύματα υλικών, συλλέγοντας πόντους για την σχολική τους μονάδα. Η μαθητική δράση αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα προς όλους, επισημαίνοντας την ανάγκη, για ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και πρωτίστως την προσπάθεια για περιορισμό της παραγωγής αποβλήτων στο μέλλον.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζύγιση των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων αποβλήτων χαρτιού και πλαστικού από τα συμμετέχοντα δημοτικά σχολεία. Συνολικά, ανακυκλώθηκαν 1.088,7kg αποβλήτων χαρτιού και 531,85kg αποβλήτων πλαστικού. Πιο αναλυτικά:

1ο ειδικό σχολείο: 15kg χαρτί, 25kg πλαστικό.

2ο δημοτικό σχολείο: 80kg χαρτί, 23 kg πλαστικό.

10ο δημοτικό σχολείο: 155kg χαρτί, 67kg πλαστικό.

12ο δημοτικό σχολείο: 149kg χαρτί, 36kg πλαστικό.

13ο δημοτικό σχολείο: 50kg χαρτί, 14,5kg πλαστικό.

16ο δημοτικό σχολείο: 153kg χαρτί, 93kg πλαστικό.

25ο δημοτικό σχολείο: 91,5kg χαρτί, 85,2kg πλαστικό.

Δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα: 235kg χαρτί, 28,5kg πλαστικό.

Δημοτικό σχολείο Ζυγού: 8,1kg χαρτί, 65kg πλαστικό.

1ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων: 109,6kg χαρτί, 27,4kg πλαστικό.

Δημοτικό σχολείο Νέας Καρβάλης: 42,5kg χαρτί, 64,25kg πλαστικό.

Η πρώτη ζύγιση έγινε στα 11 από τα 19 δημοτικά σχολεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα σχολεία της Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.