Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών διεθνών ανοικτών διαγωνισμών που προκήρυξε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), για την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στους δύο διαγωνισμούς, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, για την επιλογή αναδόχων των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου και συνδέσεων καταναλωτών στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, Δράμα, προσήλθε ικανοποιητικός αριθμός φορέων, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες και κοινοπραξίες του κατασκευαστικού κλάδου, που κατέθεσαν εμπρόθεσμα οικονομικές και τεχνικές προσφορές. Θα ακολουθήσει ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη Δράμα, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 33,45 εκατομμύρια ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020» με το ποσό των 16,68 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Ο σχεδιασμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπει, ακόμα, την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα και την Καβάλα, για τις οποίες τα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του Νοεμβρίου 2020. Τα έργα στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και προβλέπουν έως το έτος 2024: την κατασκευή 496 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης, τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών). Ο αριθμός των συνδέσεων μπορεί να είναι πολλαπλάσιος, εφόσον υπάρξει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Δ.Α., Μάριος Τσάκας, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κατάθεση προσφορών, από σημαντικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Δ.Ε.Δ.Α. και το μεγάλο έργο που θα φέρει το φυσικό αέριο στην ελληνική περιφέρεια, με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και την ομαλή εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, που διεξάγονται με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των οικονομικών φορέων. Στόχος μας είναι, τώρα, η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών, ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους πριν το τέλος του έτους και την υλοποίηση του έργου, με βάση το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που έχουμε ορίσει».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.