Η δημοτική κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, μέχρι πού θα φτάσει η δήμαρχος στην προσπάθειά της να μην παραδεχτεί τις ευθύνες της. Την ακούσαμε να διαμαρτύρεται, που η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. της έδωσε μόνο 10.000 ευρώ για τη διοργάνωση του φεστιβάλ Φιλίππων. Μας έκανε εντύπωση η «επιθετική» αυτή τοποθέτηση, καθώς εμείς γνωρίζουμε τα εξής:
– Η δημοτική αρχή έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση για το φεστιβάλ Φιλίππων με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. με συγκεκριμένους όρους, μη οικονομικούς. ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
– Για το φεστιβάλ Φιλίππων (δηλαδή για το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της χώρας, μετά το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου), Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, πριν διαμορφώσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. τον δικό της προϋπολογισμό. Ζήτησε στήριξη τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ έπρεπε να ζητήσει τον Οκτώβριο του 2015. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ.
– Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!
Είναι, λοιπόν, η δική της ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ και η δική της ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, για την οποία η ΔΗΜΑΡΧΟΣ θα έπρεπε να… διαμαρτύρεται. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ…
Ωστόσο, δεν μας παραξενεύουν πια τα μονίμως καθυστερημένα αντανακλαστικά της διοίκησης του Δήμου. Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να μπαίνει η άνοιξη και να μην έχει ακόμα καταφέρει να βγάλει προγραμματισμό για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, για τις οποίες θα έπρεπε να είχε καταλήξει από το φθινόπωρο του προηγούμενου χρόνου, ώστε να μπορεί να τις διαφημίσει και στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει ο Δήμος…
Ας σοβαρευτούν τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι παραλείψεις τους έχουν κόστος για τους πολίτες και την τοπική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.