Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Πανεπιστήμιου Rottenburg της Γερμανίας, με επικεφαλής τον καθηγητή, Θεοχάρη Ζάγκα. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η ομάδα θα βρίσκεται στην Θάσο δέκα (10) ημέρες, για την πραγματοποίηση ερευνητικών εργασιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με το Πανεπιστήμιο Rottenburg της Γερμανίας και το Δασαρχείο Θάσου, για την καινοτόμο αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων σο νησί. Η συνεργασία υποστηρίζεται οικονομικά και οργανωτικά από την ελληνογερμανική συνέλευση DGV.

Ο δήμαρχος, παρουσία και του μέλους της ομάδας εργασίας για την ελληνογερμανική συνέλευση (DGV) του Δήμου, Μιχάλη Ξώγνου, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνητικών εργασιών, ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους φοιτητές, για την προσπάθεια που καταβάλουν προς όφελος της Θάσου. «Είμαστε χαρούμενοι που δύο μεγάλα πανεπιστήμια, δύο διαφορετικών χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας, συνεργάζονται και μάλιστα σε καινοτόμες ερευνητικές δράσεις για την αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων του νησιού μας. Ως Δήμος Θάσου, στηρίζουμε την προσπάθεια και ευελπιστούμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή της προς όφελος του τόπου μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.