Με πολύ περίσκεψη κατατέθηκε, προ ημερών, η τροπολογία για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου από τις βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν οι βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στα καινούργια γραφεία του κόμματος. Ο Δημήτρης (Τάκης) Εμμανουηλίδης, είπε ότι η πρόταση έπρεπε να συναρτηθεί με τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εταιρεία ELFE και ειδικότερα αυτών του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη. Οι βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων με μονομερείς αποφάσεις.

Επίσης, προτάθηκε προς τη διοίκηση της ELFE, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και ως αντίβαρο στην περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία του εργοστασίου, να προμηθεύει τους γεωργικούς συνεταιρισμούς του Νομού Καβάλας με φθηνότερο λίπασμα. «Είναι το ελάχιστο αντίβαρο, θεωρούμε, για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η πρόταση μας εισακούστηκε και απομένει η επίσημη έγκρισή της», είπε ο Δ. Εμμανουηλίδης.

Οι συνάδελφοι του, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, αναφέρθηκαν σε ορισμένα άλλα ζητήματα και παρεμβάσεις τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η διασφάλιση της εκτέλεσης των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας, η δημιουργία Τομέα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) στη Θάσο (σ.σ. επίκειται η στελέχωσή του με διασώστες), η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με έξι γιατρούς, η αποτροπή της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων (σ.σ. προτάθηκε να ενισχύεται το προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες), η παρέμβαση για το Χωροταξικό Σχέδιο Δήμου Θάσου κ.ά.

Εκτεταμένη αναφορά, επίσης, έγινε για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. «Σε συνθήκες κανονικής οικονομίας, η προσφυγική κρίση θα ήταν διαχειρίσιμη», είπε ο Δ. Εμμανουηλίδης και συμπλήρωσε ότι στην αρχή παρατηρήθηκε αναποτελεσματικότητα λόγω της μη συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της άρνησης των Δήμων να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας. Η προσφυγική κρίση, τόνισε, είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί σύμπνοια και συνεργασία, ενώ ο Γ. Παπαφιλίππου δήλωσε ότι οι βουλευτές αφιέρωσαν χρόνο και φαιά ουσία για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που είναι πάνω από τις δυνάμεις των Δήμων, της χώρας και της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.