Φαβορί ο Βασίλης Ξουλόγης, αλλά ελπίζουν και τα αουτσάιντερ

0

Ο Βασίλης Ξουλόγης ποντάρει, απ’ ότι καταλάβαμε, στη συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Παγγαίου.

Άλλωστε, το δήλωσε χθες ότι με τόσους υποψήφιους συνδυασμούς, δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσει κάποιος το απαιτούμενο ποσοστό για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Έτσι, λοιπόν, ετοιμάζει την τακτική του πάνω στο δεδομένο ότι θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, κάτι που θεωρούμε πολύ πιθανό.

Κατά τη γνώμη μας, είναι το φαβορί για να επανεκλεγεί. Ο Γιάννης Φιλόσογλου δεν είναι, πλέον, σοβαρός αντίπαλος, ενώ από τη στιγμή που δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι δύσκολο να κάνει την ανατροπή.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης προέρχεται από την παράταξη του Γιάννη Φιλόσογλου και ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει τους περισσότερους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα «κλέψει» αρκετούς από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Β. Ξουλόγη, προκειμένου να «προκριθεί» στο δεύτερο γύρο.

Ο Θόδωρος Μπόνος, που φέρεται να έχει τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα είναι έκπληξη, για εμάς, εάν πάρει την τρίτη θέση.

Κι αυτός, υπολογίζει να «διεμβολίσει» τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Παγγαίου και να «στεγάσει» τους πικραμένους ψηφοφόρους του Πα.Σο.Κ., αφού ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραδοσιακά δεν είχε μεγάλο εκλογικό ρεύμα στο Δήμο Παγγαίου.

Ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε., Στέλιος Μπράτσος, θα περιοριστεί στο στενό κομματικό πυρήνα ψηφοφόρων.

Αν, επομένως, θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Β. Ξουλόγης θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών, η άλλη θέση «παίζεται» μεταξύ των: Γιάννη Φιλόσογλου και Φίλιππου Αναστασιάδη.

Ο πρώτος έχει ηττηθεί στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ο δεύτερος έχει το μειονέκτημα της μικρότερης αναγνωρισιμότητας (σε σύγκριση με τον συνδιεκδικητή του).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.