Μετά τους συνδυασμούς: «Ανάσα για την Καβάλα», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παππά και προσφάτως ανακοινωθέντα «Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής τον Θόδωρο Μουριάδη, στις δημοτικές εκλογές του 2019 στον Δήμο Καβάλας θα συμμετέχει και ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών», με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, θα διεξαχθούν, για πρώτη φορά, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ένα σύστημα που πολεμήθηκε, καθώς η θεμελιώδης αλλαγή που φέρνει, διαταράσσει το έως τώρα δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης. Πλέον, κάθε πολίτης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αισθάνεται ότι η ψήφος του είναι αντιπροσωπευτική και καθορίζει το μέλλον του τόπου στον οποίο ζει. Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, η «Συμπαράταξη Πολιτών», το προηγούμενο διάστημα, κίνησε όλες τις απαραίτητες εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να αποφασιστεί ο ρόλος της στην επόμενη μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτιμήθηκε ότι, ο πολιτικός χάρτης του Δήμου Καβάλας απαιτεί από τη «Συμπαράταξη Πολιτών», να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές. Για να βρεθεί δίπλα στους προοδευτικούς πολίτες, που έχουν απορρίψει το σκοτάδι και το παλιό πολιτικό σύστημα, έχουν ακυρώσει τις επιλογές των πολιτικάντηδων και των καιροσκόπων και αφουγκράζονται την τοπική πραγματικότητα ως ένα δυναμικό πεδίο παρέμβασης, στο οποίο η «Συμπαράταξη Πολιτών» μπορεί (και πρέπει) να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για τους παραπάνω λόγους, παραμένοντας πιστοί/ες στις αξίες και τις αρχές μας, ανοιχτοί/ες σε ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, πάντα με γνώμονα το καλό του Δήμου μας, συναισθανόμενοι/ες των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών της νέας κατάστασης, θα συμμετέχουμε δυναμικά και αγωνιστικά στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση των μελών της «Συμπαράταξης Πολιτών», αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας μας, από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, ο Άρης Βέρρος. Άμεσα, θα αρχίσουν οι διεργασίες, για την επικαιροποίηση του προγράμματος μας και θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξη στην προσπάθεια μας.

Καλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, να στηρίξουν, ή/και να ενταχθούν στην προσπάθεια μας, για μία ισχυρή, δημοκρατική, σύγχρονη και κοινωνικά δίκαιη τοπική αυτοδιοίκηση. Μακριά από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Χωρίς το παλιό κατεστημένο που εναλλασσόταν στην τοπική εξουσία. Συνεχίζουμε τη μάχη, με τους προοδευτικούς πολίτες στην «πρώτη γραμμή»!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.