Υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο υπουργός υγείας θα κάνει προσπάθεια για την κάλυψη των κενών στο υγειονομικό προσωπικό

0

Συνάντηση με τον υπουργό υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Πασχαλίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, για την ικανοποίηση δύο πάγιων αιτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και συγκεκριμένα της ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής και του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του Οργανισμού του νοσοκομείου και υπογράμμισε, άλλη μια φορά, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει ζήτημα υποστελέχωσης τόσο ιατρών, όσο και νοσηλευτών. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι, το σύνολο των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που ζητήθηκε πρόκειται να εγκριθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν 45 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών.

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέστου, λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρούς, της έλλειψης μικροβιολόγου, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας έδρας του Ε.Κ.Α.Β., δεδομένου ότι η διακομιδή ασθενών από το νησί της Θάσου πραγματοποιείται μέσω του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας. Ο υπουργός ανέφερε ότι, θα προσπαθήσει να εγκριθεί η δημιουργία έδρας Ε.Κ.Α.Β., όπως και να στελεχωθεί από οδηγούς-διασώστες.

Μεγάλη σε διάρκεια συζήτηση έγινε για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Θάσου, κυρίως λόγω της ύπαρξης πολλών κενών.Μεταξύ άλλων,ο Γιάννης Πασχαλίδης επανέλαβε το αίτημα για δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι 30 συμπολίτες μεταβαίνοντας καθημερινά στην Καβάλα, αναγκαζόμενοι ακόμα και να μισθώσουν σπίτια στην πόλη τον χειμώνα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι, θα εγκρίνει την δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, τονίστηκε η μεγάλη έλλειψη αγροτικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας, με τον υπουργό να απαντά πως θα εγκριθούν όλοι οι αγροτικοί ιατροί που ζητήθηκαν. Όσον αφορά το ζήτημα της έναρξης απασχόλησης του καρδιολόγου με μπλοκάκι, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως πρόκειται, εντός των ημερών, το πρόβλημα να επιλυθεί. Άμεσα, ακόμα, θα εκκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Αναφορικά με το Πολυδύναμο Ιατρείο της Παραλίας Οφρυνίου, ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την κάλυψη της θέσης ιατρού ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ζήτησε να προκηρυχθεί μία ακόμα θέση για ιατρό Γενικής Ιατρικής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα κατανοώντας το πρόβλημα.

Τέλος, σχετικά με το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια για την κάλυψη των κενών. Ο Γιάννης Πασχαλίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την εποικοδομητικότατη συνάντηση, για το πραγματικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο υπουργός και κυρίως, για την επίλυση πολλών εκ των προβλημάτων που συζήτησαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.